NULL

Preek van de Leek met ondernemer Duncan Stutterheim

Op 17 november treedt ondernemer, eigenaar van het Westergasterrein en A’DAM-toren Duncan Stutterheim aan als tweede in de serie Preek van de Leek om in onze fraaie Singelkerk een kerkdienst als leek gaan leiden.

Voor de Preek van de Leek worden bij voorkeur Amsterdammers gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

Na Duncan Stutterheim volgen nog topkok Joris Bijdendijk, chefkok van restaurant Rijks (1 Michelinster) op 24 november en minister Sigrid Kaag (buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking) op 1 december.

Preek van de Leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van de nieuwe editie tekenden de Amsterdamse predikanten Henk Leegte, Bas van der Graaf en stadspredikant Tim Vreugdenhil.

Waar Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, 1017 AW Amsterdam

Tijd 17.00 – 18.00 uur, borrel na afloop

Meer info www.preekvandeleek.nl

                  

 

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
17/11/2019
17:00 - 18:00

Start typing and press Enter to search