NULL

Programma Singelkerkconcerten 2024:

Dit jaar vindt op 17 maart, 14 juli, 22 september en 23 november om 16.00 uur de Singelkerkconcertserie plaats. Verwacht een gevarieerd  programma, verrijkt met de muzikale inbreng van onze organist, Jeroen Koopman. Hieronder vindt u de data van de concerten en meer informatie over de ensembles.

Voor kaarten klik HIER

Programma

  • 14 juli Club Classique
  • 22 september The Gents
  • 23 november Amsterdam Sinfonietta

Club Classique

Op 14 juli om 16 uur speelt Club Classique samen met Jeroen Koopman in de Singelkerk.

Het programma, genaamd “Classical Generations”, vormt een essentieel onderdeel van Club Classique’s bredere initiatief. Hierin verenigen de artistieke leiders, violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling, zich met jonge musici om op basis van gelijkwaardigheid muziek te maken en elkaar wederzijds te inspireren. Het programma omvat onder andere werken van gerenommeerde componisten zoals Franz Schubert, Camille Saint-Saëns en Lili Boulanger. Daarnaast zal organist Jeroen Koopman de Toccata uit de Vijfde Symfonie van Widor ten gehore brengen.

Over Club Classique

Club Classique is een Nederlands ensemble dat bekend staat om zijn innovatieve en toegankelijke benadering van klassieke muziek. Het ensemble werd opgericht door de broers Rolston, een cellist en een violist, met als doel om klassieke muziek op een frisse en eigentijdse manier te presenteren aan een breed publiek.

Wat Club Classique uniek maakt, is de combinatie van klassieke muziek met andere kunstvormen, zoals theater, dans en visuele kunst. Het ensemble streeft ernaar om barrières tussen musici en publiek te doorbreken, waardoor een informele en ontspannen sfeer ontstaat tijdens hun optredens. Hierdoor wordt klassieke muziek toegankelijker voor een divers publiek, inclusief mensen die misschien minder bekend zijn met het genre.

Club Classique voert vaak uit op bijzondere locaties, zoals clubs, theaters en andere intieme settings, waardoor de luisterervaring een meer persoonlijk karakter krijgt. Het ensemble bestaat uit getalenteerde musici die niet alleen uitblinken in hun instrumentale vaardigheden, maar ook in hun vermogen om het publiek te betrekken en te verrassen.

The Gents

In 1999 richtte het Roder Jongenskoor het mannenensemble The Gents op onder leiding van Peter Dijkstra, waarna ze wereldwijd succes boekten met tournees en cd-opnames. Na Dijkstra’s vertrek leidden Maria van Nieuwkerken, Béni Csillag, en Krista Audere het ensemble. Sinds 2018 staat Annemiek van der Ven aan het roer. The Gents zingen een divers repertoire, van klassiek tot pop en jazz, inclusief speciale composities van Nederlandse artiesten. Ze werken regelmatig samen met bekende kunstenaars, en met hun laatste project ‘Denkend aan Holland’ hebben ze een nieuwe artistieke richting ingeslagen, gericht op Nederlands repertoire. Van der Ven, met een achtergrond in de Kathedrale Koorschool en een studie aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, heeft een uitgebreide ervaring als zangeres en dirigent bij verschillende ensembles en koren.

Amsterdam Sinfonietta

Amsterdam Sinfonietta is een Nederlands kamerorkest dat gevestigd is in Amsterdam. Het orkest is opgericht in 1988 en staat bekend om zijn unieke samenstelling en repertoire. Wat Amsterdam Sinfonietta onderscheidt, is het feit dat het geen dirigent heeft; in plaats daarvan wordt het geleid door concertmeester Candida Thompson, die tevens artistiek leider is.

Amsterdam Sinfonietta heeft een breed repertoire dat zich uitstrekt van barokmuziek tot hedendaagse werken. Het orkest staat bekend om zijn innovatieve programmering en het verkennen van verschillende muziekstijlen. Het werkt vaak samen met gerenommeerde solisten en componisten, waardoor het een dynamisch en veelzijdig ensemble is.

Het orkest heeft nationale en internationale erkenning gekregen voor zijn uitstekende uitvoeringen en opnames. Amsterdam Sinfonietta is regelmatig te horen in concertzalen over de hele wereld en draagt bij aan de levendige klassieke muziekscene in Nederland.

Start typing and press Enter to search