Singelkerk - Verenigde Doopsgezinde Gemeente Amsterdam. foto en © Yvonne Witte

Singelkerk

Singel 452
1017 AW Amsterdam

De bezoekersingang is de ingang aan het Singel 452.

De Singelkerk is toegankelijk voor mindervaliden. De kerk is gelijkvloers, dus je kunt met een rolstoel, scootmobiel of rollator de dienst bezoeken. Ook is er een rolstoeltoilet aanwezig.

Kosterij: tel. 020-6234588
Ambtelijk secretaris: tel. 020-6246573

Voor informatie kunt u terecht bij de koster of de ambtelijk secretaris.

Openingstijden Singelkerk

  • zondag van 10.00 – 12.30 uur
  • maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 17.00 uur

Routebeschrijving Singelkerk

Naar het Singel 452:
De Singelkerk is gelegen in de binnenstad van Amsterdam, tegenover de Universiteitsbibliotheek, vlakbij de bloemenmarkt.
Het gemakkelijkst is de Singelkerk te bereiken met het openbaar vervoer: tram 2 en 12, halte Koningsplein (op het Singel, aan de kant van voornoemde Universiteitsbibliotheek).

Vanuit de richting Centraal Station/Dam naar het Singel: met tram 2 of 12 op halte Koningsplein uitstappen en in de rijrichting van de tram lopen naar de brug over het Singel; over de brug het Singel op en dan ligt de kerk op nr. 452 aan de linkerhand.

Vanuit de richting Leidseplein naar het Singel: met tram 2 of 12 uitstappen op halte Koningsplein; een eindje teruglopen, brug over het Singel en dan rechtsaf het Singel op. Aan de linkerhand ligt de kerk, nr. 452.

 

Naar de Herengracht 431:
Op halte Koningsplein na de brug over het Singel doorlopen naar de volgende gracht – de Herengracht – die rechtsaf opgaan en dan na ca 50 meter is nr. 431 – een pleintje.  Men kan ook in de Leidsestraat uitstappen op de halte Keizersgracht en van daar in de rijrichting van de tram lopen naar de Herengracht en die, over de brug, linksaf op gaan, nr. 431 aan de rechterhand.

Parkeren op het pleintje aan de Herengracht 431 is op zondag mogelijk.

Meerpadkerkje (Amsterdam Noord) - Verenigde Doopsgezinde Gemeente Amsterdam foto en © Yvonne Witte

Meerpadkerk

Meerpad 9
1025 LA Amsterdam

tel. 06-53770601 (koster)
Koster: Bob van der Laag

Routebeschrijving Meerpad

Het Meerpad is een zijweg van de Nieuwendammerdijk en de Waddendijk. Te bereiken met de metro (halte Noorderpark; eindstation) en dan bus 35 (instappen bij halte Noorderpark; uitstappen bij halte Nieuwe Purmerweg; 4 haltes).

  • De Bolder, naast de kerk aan het Meerpad
  • Het Boetje, achter de kerk aan het Meerpad

Start typing and press Enter to search