NULL

Preek van de Leek met Burgemeester Femke Halsema

Op 10 november van dit jaar bestijgt burgmeester Femke Halsema als eerste de kansel van de Doopsgezinde Kerk aan het Singel voor de nieuwe serie van de Preek van de Leek. De GroenLinkse politica, die zelf niet gelovig is, staat daarmee in een mooie traditie: ook voorganger Eberhard van der Laan en (waarnemend burgemeester) Lodewijk Asscher gingen haar voor. Daarnaast zullen ook ondernemer, eigenaar van het Westergasterrein en A’DAM-toren Duncan Stutterheim, topkok Joris Bijdendijk van restaurant Rijks (één Michelinster), en als laatste minister Sigrid Kaag (buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking) een kerkdienst als leek gaan leiden.

Voor de Preek van de Leek worden bij voorkeur Amsterdammers gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

Het schema van de komende Preek van de Leken is als volgt:

– 10 november: Femke Halsema
– 17 november: Duncan Stutterheim
– 24 november: Joris Bijdendijk
– 1 december: Sigrid Kaag

Preek van de Leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van de nieuwe editie tekenden de Amsterdamse predikanten Henk Leegte, Bas van der Graaf en stadspredikant Tim Vreugdenhil.

Waar Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, 1017 AW Amsterdam

Tijd 17.00 – 18.00 uur, borrel na afloop

Meer info www.preekvandeleek.nl

                  

 

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
10/11/2019
17:00 - 18:00

Start typing and press Enter to search