NULL

Preek van de Leek met topkok Joris Bijdendijk

Als derde in de serie Preek van de Leek van dit jaar verwelkomen wij op 24 november topkok Joris Bijdendijk, om in onze fraaie Singelkerk als leek een kerkdienst te gaan leiden.

Joris Bijdendijk is chefkok van restaurant RIJKS®. Hij begon als afwashulp en leerde het vak van topkok Ron Blaauw. Op goed geluk ging hij naar Frankrijk om zijn kookkunsten verder te ontwikkelen. Op zijn 29ste had hij zijn eerste Michelinster te pakken. Drie jaar later verdiende hij er één als chefkok in RIJKS®. Hij wil de Nederlandse culinaire traditie verstevigen.

Voor de Preek van de Leek worden bij voorkeur Amsterdammers gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of  ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

Preek van de Leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van de nieuwe editie tekenden de Amsterdamse predikanten Henk Leegte, Bas de Graaf en Tim Vreugdenhil.

Waar Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, 1017 AW Amsterdam

Tijd 17.00 – 18.00 uur, borrel na afloop

Zie ook www.preekvandeleek.nl

                  

 

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
24/11/2019
17:00 - 18:00

Start typing and press Enter to search