Overlijden

Diensten bij overlijden
Het is belangrijk om bij het overlijden van een dierbare op een goede, waardige manier afscheid te kunnen nemen. De predikanten zijn graag bereid om nabestaanden van leden en vrienden van Doopsgezind Amsterdam te helpen om de uitvaartplechtigheid op een persoonlijke wijze vorm te geven. Wensen voor een rouwdienst worden in de regel door de familie met de predikant besproken. Familieleden krijgen ruimte om zoveel mogelijk zelf aan te geven hoe zij afscheid willen nemen. De dienst zal in de kerk plaatsvinden.

Herdenking tijdens de kerkdienst
Overlijdt er iemand uit je naaste omgeving? Geef dit door aan één van de predikanten, de koster of het secretariaat. De overledene zal dan in de eerstvolgende dienst herdacht worden.

Afscheid en uitvaart
Wij helpen graag om op een goede en persoonlijke manier afscheid te nemen van een overledene. Dat kan via een afscheidsdienst, condoleance-bijeenkomst of op een andere manier. Neem hiervoor contact op met één van de predikanten.

Contact
Neem bij een overlijden zo snel mogelijk contact op met de predikant. Kun je de predikant niet bereiken, bel dan met de ambtelijk secretaris.

Ook als je je wil voorbereiden op het sterven, kun je een beroep op de predikanten doen.

Start typing and press Enter to search