NULL

Tot nader oder uitgesteld: Preek van de Leek met Natascha van Weezel

Vanwege de coronamaatregelen is de Preek van de Leek in Amsterdam voor zondagen  28 november afgelast. Natascha van Weezel voelt zich er niet goed bij om in deze tijd de preekstoel van de Singelkerk in Amsterdam te beklimmen. Zodra zij de ruimte voelt, wil zij alsnog haar preek houden. Natascha: ‘’Het is uitstel, geen afstel. Ik hoop dat het zo snel mogelijk wel kan’’.

Publicist en filmmaker Natascha van Weezel (31) is naar eigen zeggen agnost en niet-praktiserend joods. Natascha zet zich erg in voor een dialoog tussen moslims en joden en schreef een boek over de derde generatie overlevenden van de Holocaust, waartoe ze zelf behoort. ‘Ik wil graag meedoen aan de Preek van de Leek omdat ik altijd wil verbinden. Dat kan ik op deze bijzondere manier doen’.

Voor de Preek van de Leek worden personen gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet en verkondiging en gebeden tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan. De Preek van de Leek is een gezamenlijk initiatief van de doopsgezinde en protestantse kerk in Amsterdam en kent al meer dan tien jaargangen.

Meer informatie op www.preekvandeleek.amsterdam

 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
28/11/2021
17:00 - 18:00

Locatie
Doopsgezinde Singelkerk

Start typing and press Enter to search