NULL

Tot nader order uitgesteld: Ron Meyer in het DopersGesprek

Het DopersGesprek met Ron Meyer  is tot nader order uitgesteld als gevolg van de geldende coronamaatregelen.

 

[UITGESTELD]

De onmisbaren

Ron Meyer, vakbondsman, oud-voorzitter en schrijver van het boek “De onmisbaren”, spreekt in het DopersGesprek. Een ode aan de klasse van de schoonmakers, pakketbezorgers en zorgverleners, die hij terugbrengt in het publieke debat.

Ron Meyer spreekt over de omstandigheden waarin hij zelf is opgegroeid, de trots en het (on)rechtvaardigheidsgevoel dat hij van huis uit meekreeg en wat dat betekent voor zijn wereldbeeld en voor zijn inzet voor een betere wereld. Een wereld waar hij midden in staat en waarin hij als vakbondsman steeds geconfronteerd wordt met kansongelijkheid, achterstelling en ongelijkwaardigheid. Welk positief perspectief en welke ambitie en hoop kunnen ontleend worden aan de inzichten die Ron Meyer van huis uit meekreeg, in de strijd scherpte en in reflectie een plek gaf?

Het gesprek met Ron Meyer is een aflevering in de serie persoonlijke ontmoetingen die dit najaar in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvindt. In de prachtige oude kerkzaal gaan sprekers van naam na een korte inleiding in discussie met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving. En jij kunt erbij zijn.
Schuif aan, luister en ga – desgewenst – mee in gesprek.

Uiteraard zijn bij ons de coronamaatregelen van toepassing. Aanmelding vooraf is gewenst. Meld je hier aan. Met je aanmelding rekenen we op je komst! Wij checken de QR-codes van de bezoekers bij de entree van dit evenement op Herengracht 431.

Op 11 januari van 16 tot 19 uur zal het Dopers Gesprek een bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘Vrijdenkers, van Spinoza tot nu’ in het Amsterdam Museum, waarna artistiek directeur Margriet Schravemaker en cultuurhistorica Marieke van den Doel met ons in gesprek gaan.

 

Bookings

Reserveren voor dit evenement is op dit moment niet mogelijk.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
30/11/2021
20:15 - 22:00

Locatie
Doopsgezinde Singelkerk

Start typing and press Enter to search