NULL

Helaas uitgesteld: Preek van de Leek door Tim Hofman

Vanwege de coronamaatregelen is de Preek van de Leek in Amsterdam door Tim Hofman op zondag 21 november afgelast. Tv-presentator en programmamaker Tim Hofman voelt zich er niet goed bij om in deze tijd de preekstoel van de Singelkerk in Amsterdam te beklimmen. Zodra hij de ruimte voelt, wil hij alsnog zijn preek houden. ‘’Ik ben een positief ingesteld iemand en wil er iets moois van maken. In deze omstandigheden lukt me dat niet’’, aldus Tim.

Voor de Preek van de Leek worden personen gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet en verkondiging en gebeden tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan. De Preek van de Leek is een gezamenlijk initiatief van de doopsgezinde en protestantse kerk in Amsterdam en kent al meer dan tien jaargangen.

Tim Hofman (33) is tv-maker en presentator van onder meer het programma BOOS, waarin hij mensen die maatschappelijk in de knel zijn geraakt wil helpen. Als niet-gelovige liet hij weten graag een keer uitgenodigd te willen worden voor de Preek van de Leek ‘Ik heb ook een boodschap van liefde en zingeving. En een opvatting over ethiek: wat is goed en fout. Dat wil ik graag met jullie delen’.

Meer informatie op www.preekvandeleek.amsterdam. Daarop staat ook het interview met Tim Hofman in Kerk in Mokum over zijn motivatie de preek te willen houden.

 

 

 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
21/11/2021
17:00 - 18:00

Locatie
Doopsgezinde Singelkerk

Start typing and press Enter to search