NULL

Thuisdienst voor zondag 15 november 2020 + streaming nieuws!

Voor vandaag, zondag 15 november, is de dienst verzorgd door Henk Leegte met orgelmuziek van Jeroen Koopman.
U kunt de tekst van de dienst hier vinden: klik op standaard of groter lettertype. Daarnaast kunt u de voorgelezen overweging inclusief muziek beluisteren via onderstaande opname. De opname duurt 40 minuten.

 

Ook vanuit het Meerpadkerkje bieden Betty Lavooij (orgel), Joop Lavooij (camera) en voorganger Essemie van Dunné deze week weer een korte video-dienst aan. U kunt deze dienst bekijken via deze link: https://youtu.be/RSMm5_V3iIQ.

Naast het mogen delen van al deze verschillende digitale publicaties verheugt het ons enorm te kunnen meedelen dat wij vanaf vandaag ook elke week te vinden zijn op kerkdienstgemist.nl; u kunt onze diensten op die site terugvinden door te zoeken naar ‘Doopsgezind Amsterdam ‘ of ‘Singelkerk’. De zondagsdienst is daar wekelijks beschikbaar vanaf 10:30 uur. Deze streamingdienst zal vanaf nu elke zondag ingezet worden, ongeacht of we wel of niet fysiek bij elkaar kunnen komen.

Voor deze week dus nog alleen een digitale dienst, maar het ziet er naar uit dat we vanaf volgende week, 22 november, met maximaal 30 mensen weer live diensten te kunnen houden. Om het maximum aantal bezoekers niet te overschrijden zal bezoek per intekening worden geregeld. In de regel komen er op zondag meer dan 30 personen naar het Singel, dus om iedereen de kans te geven twee keer per maand een dienst bij te kunnen wonen wordt bezoekers verzocht om zich niet vaker dan eens in de twee weken aan te melden. Vanaf maandag 16 november kunt u zich via onze website (www.doopsgezindamsterdam.nl/toegang/) inschrijven voor de dienst van 22 november of 29 november (gelieve één te kiezen).

 

Wij wensen u een goede dienst, lijfelijk op afstand maar in de geest verbonden.

 

Collecte: Hospital Mennonita KM81
De collecteopbrengst van deze week is bestemd voor Paraguay t.b.v. Hospital Mennonita KM 81. Dit Doopsgezinde ziekenhuis maakt deel uit van een comité van kerken (een vereniging van 31 Duitstalige Doopsgezinde kerken in Paraguay). Het ziekenhuis richt zich op de behandeling en verzorging van lepra- en tuberculosepatiënten en patiënten met HIV/AIDS. De verleende zorg is gedeeltelijk gratis. Patiënten worden aangemoedigd om, indien mogelijk, te betalen voor de zorg maar in veel gevallen hebben patiënten behoefte aan donaties voor behandeling en zorg.
De totale begroting van het ziekenhuis bestaat uit bijdragen van kerken, ondersteuning voor speciale projecten van internationale organisaties en vele donaties. Voor meer informatie: www.km81.org.

Digitaal schenken met GIVT
Sinds een paar maanden kunt u bij ons uw collecte-bijdrage ook doen via de GIVT-app. Daartoe hoeft u niet fysiek in de kerk aanwezig te zijn, dit kan ook vanuit huis en wel op de volgende manier:
Open de GIVT-app. U komt meteen in het betaalgedeelte (‘Kies je bedrag’). De app begint automatisch bij ‘collecte 1’, dat is het collectedoel van de week. Hier kunt u een bedrag invullen. Wilt u ook aan Doopsgezind Amsterdam schenken, dan tikt u op het +-teken om nog een collecte toe te voegen. Deze bijdrage, ‘collecte 2’ gaat naar de VDGA. Hierna tikt u op ‘volgende’. U krijgt dan een overzichtje met betaalmethoden (‘Kies hoe je wilt geven’). Vanuit huis kiest u voor ‘QR-code’ of ‘Lijst’. Kiest u voor het laatste, dan komt u op een lijst met namen van deelnemende organisaties. Wij zijn te vinden als ‘Doopsgezind Amsterdam’. Kiest u voor de methode QR-code, dan kunt u onderstaande QR-code gebruiken.

Wilt u meer weten? Bekijk op uw gemak de website: https://www.givtapp.net/hoe-geef-ik-met-givt/

 

Start typing and press Enter to search