NULL

Preek van de Leek – meest aansprekende preken verzameld

De Singelkerk is reeds tien edities lang het toneel van de serie ‘Preek van de leek’. Met zeer uiteenlopende ‘lekenprekers’ op de kansel werd dit evenement in die periode een fenomeen in Amsterdam, dat zich inmiddels ook elders in Nederland heeft gemanifesteerd. Het levert steeds opnieuw een schitterende symbiose tussen kerk en maatschappij en kan zich verheugen op grote belangstelling, ook onder niet-kerkelijke bezoekers. Tien van de meest aansprekende preken van de afgelopen jaren zijn nu gebundeld, en wij mogen u het boekje tegen een speciale prijs aanbieden.

Preek van de leek
Vroeger waren dominees opiniemakers. Die rol is overgenomen door columnisten, cabaretiers, schrijvers, journalisten, bestuurders, politici en wetenschappers. Onder hen mannen en vrouwen die zich met lef en visie in het publieke debat mengen. Sommigen beklommen voor één keer de kansel van de Singelkerk in Amsterdam, om een beproefde zondagsdienst te houden. Wat kunnen wij, gelovig of niet, van hen leren? Deze bundel brengt preken van denkers die gevoelige onderwerpen uit de samenleving en hun eigen leven durven te verbinden met een Bijbeltekst en gedachten over geloof en vertrouwen.

Met bijdragen van: Sigrid Kaag, Femke Halsema, Femke van der Laan, Noraly Beyer, Gerdi Verbeet, Stef Bos, Marjolijn van Heemstra, Stine Jensen, Paulien Cornelisse,  Eberhard van der Laan en Alexander Rinnooy Kan. Bijeengebracht en ingeleid door Nico De Fijter, chef religie en filosofie van dagblad Trouw.

Het boekje ligt begin november in de boekwinkels en is ook bij ons te verkrijgen. Wij verkopen het voor de sterk gereduceerde prijs van €5 per stuk in de Singelkerk. Speciaal voor Sinterklaas of kerst wordt het op aanvraag ook naar u verzonden (prijs: €10 inclusief verzenden). Wilt u het graag thuis ontvangen? Stuur dan een berichtje naar secretaris@vdga.nl.

 

Start typing and press Enter to search