NULL

In de tentoonstelling Exodus komen Mozes en Fort Europa samen

In een tijd dat een Nederlandse regering kan klappen op vluchtelingen en migratie, is het oudtestamentische verhaal over Mozes en de vlucht uit Egypte weer helemaal actueel. Dat toont de tentoonstelling Exodus in Buitenplaats Doornburgh in Maarssen.

Exodus is samengesteld op basis van een zogenaamde open call, een oproep waar gewoonlijk honderd tot tweehonderd kunstenaars op reageren. Maar dit thema raakt blijkbaar een snaar want de jury kreeg niet minder dan zevenhonderd inzendingen. De selectie die daaruit is gemaakt vormt een mooie mix van rijp en groen, en allerlei media. Constante is de kwaliteit van de individuele werken, die goed tot hun recht komen in de gang met kloostercellen rondom een heerlijk bloeiende binnentuin.

Een aantal deelnemers blijft dicht bij de Bijbelse inspiratiebron. Zoals Loes Groothuis, die de innerlijke stem die haar ‘maatschappelijk minder handige keuzes’ laat maken maar wel door het leven loodst, verbeeldt als een soort Mozes. Iets verderop duikt de Rode Zee op in een cel die AnneMarie van Splunter tot een halve meter hoogte heeft gevuld met zout dat lijkt te golven.

Lees verder: https://www.parool.nl/kunst-media/in-de-tentoonstelling-exodus-komen-mozes-en-fort-europa-samen~bc5cc45c/

Start typing and press Enter to search