NULL

Vrijheidsmaaltijd voor kinderen

Kunnen dieren oorlogshelden zijn?

 

Op zaterdagmiddag 5 mei organiseert de Doopsgezinde Singelkerk om 12.30 een vrijheidsmaaltijd voor kinderen en hun ouders/begeleiders. Kinderboekenschrijfster Bibi Dumon Tak (Gouden Griffel winnares) gaat in gesprek met kinderen vanaf 9+ over vragen als: Wanneer ben je een held, wat is een held eigenlijk? En kan iedereen een held zijn? Hoe zien helden eruit? En… kunnen dieren helden zijn?

 

Ze doet dit onder andere aan de hand van het verhaal van Rifleman Kahn, een Duitse herdershond die een heldenrol speelde bij de invasie van de geallieerden op Walcheren, november 1944. Ook andere dieren spelen een rol in haar verhaal. Zo is er de hond die bang voor onweer was en toch haar blinde baas wist te begeleiden uit de brandende toren in New York.

 

In de pauze wordt er een lekkere lunch geserveerd. Voor de onkosten vragen we een bijdrage van € 5,00 voor kinderen en € 7,50 voor volwassenen. Contant te betalen bij aanvang.

 

Kinderen dienen begeleid te worden door een volwassen. Aanmelden kan tot 4 mei door het invullen van onderstaand formulier.

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
05/05/2018
12:30 - 14:00

Start typing and press Enter to search