NULL

Voorlichtingsavond over erfpacht

27 augustus – Singelkerk

Het erfpachtstelsel in Amsterdam wordt ingrijpend gewijzigd, met grote gevolgen voor iedereen met een huis op erfpacht.

De gemeente Amsterdam heeft huiseigenaren hierover echter niet goed geïnformeerd. Over erfpacht bestaan ook veel misverstanden. Veel mensen begrijpen niet goed wat er is veranderd en wat er volgend jaar nog gaat veranderen. Veel mensen denken dan ook: “het zal wel.”

Toch is het belangrijk om u tijdig te informeren. Ook als uw huidige erfpacht pas over jaren afloopt, kan het heel veel geld schelen als u dit jaar nog stappen zet. Voor sommige erfpachters geldt dat als ze niet reageren op het aanbod van de gemeente, ze over afzienbare tijd 10 x zoveel gaan betalen. Of zelfs nog meer. Dat verschilt per woning. Maar let op: dit is niet overdreven.

Het kan gunstig zijn om over te stappen op de nieuwe ‘eeuwigdurende’ erfpacht. Maar het is vaak niet eenvoudig te weten hoe en wat: afkopen of jaarlijkse canon, wanneer, enzovoort. Als u meer inzicht wilt krijgen in de ontwikkelingen bent u van harte welkom op een informele en kleinschalige voorlichtingsbijeenkomst in onze Singelkerk. Daar wordt uitleg gegeven over de mogelijkheden en kunt u alle vragen stellen die u heeft. De deuren zijn open voor leden en niet-leden van onze gemeente

Let op: iedereen is welkom, maar aanmelden gewenst!
Onderaan deze pagina vindt u het aanmeldformulier.

Voorlichting over Erfpacht: Wat te doen?

Wat?
Voorlichtingsbijeenkomst over Erfpacht. Uitleg over het nieuwe erfpachtstelsel. Wat zijn uw mogelijkheden en wat zijn de keuzes die u kunt maken?

Wie?
De voorlichting wordt gegeven door Lex van Drooge. Lex van Drooge is eigenaar van een woning op erfpacht in Buitenveldert. Hij was lid van de gemeenteraad van Amsterdam voor het CDA van 2006 tot 2014 en is nog steeds politiek actief. Daarnaast is hij lid van de Doopsgezinde Gemeente en, sinds kort, grootboekhouder van de Kerkenraad.

Wanneer?
Van 19:30 tot 21:00 uur op dinsdag 27 augustus 2019.

Waar?
Singelkerk, Singel 452, 1017 AW Amsterdam

Aanmelden
Vul onderaan deze pagina het aanmeldformulier in onder vermelding van het aantal mensen waarmee u de bijeenkomst wilt bijwonen.

Bent u voor deze bijeenkomst verhinderd? Stuur een e-mail naar info@eerlijke-erfpacht.nl en blijf op de hoogte. Voor inhoudelijke vragen of opmerkingen kunt u ons ook op dit adres mailen.

Sorry. Dit formulier is niet langer beschikbaar.

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
27/08/2019
19:30 - 21:00

Start typing and press Enter to search