NULL

Grachtenfestival in de Singelkerk: Delta Piano Trio

Het Delta Piano Trio werd in 2013 in Salzburg (Oostenrijk) opgericht door drie jonge Nederlandse musici: violist Gerard Spronk, celliste Irene Enzlin en pianiste Vera Kooper. Vandaag speelt het trio stukken van Lera Auerbach en Felix Mendelssohn.

Het trio heeft een bijzondere band met componiste Lera Auerbach. Toen de leden van het trio op Youtube naar nieuw hedendaags repertoire zochten, stuitten ze op de muziek van Lera Auerbach en werden op slag verliefd. Sindsdien spelen ze haar werk over de hele wereld, werkten met Lera Auerbach samen en namen een CD op met haar pianotrios. Haar tweede pianotrio ‘De spiegel met drie gezichten’ is een spannend, raadselachtig en haast theatraal werk. Lera beschrijft het als een theaterstuk waarin de drie individuen van het trio hun eigen aparte verhalen hebben, maar toch deel uitmaken van een enkele identiteit. Haar muzikale taal roept herinneringen op aan Shostakovich en Schnittke, maar heeft tegelijk een onmiskenbaar sterke eigen klank.

Het eerste pianotrio van Felix Mendelssohn is misschien wel één van de meest gespeelde en meest geliefde pianotrios en dat is niet verwonderlijk. Het werk verenigt lyriek, passie, drama en briljante virtuositeit. Tijdloze muziek die de luisteraar meesleept in een verhaal en spannend van de eerste tot de laatste noot.

Voor toegangskaarten en meer informatie over het grachtenfestival: grachtenfestival.nl.

Rondleiding Doopsgezinde Singelkerk
Voorafgaand aan dit concert bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan een rondleiding door de Doopsgezinde Singelkerk en zo meer te horen over de geschiedenis van de doopsgezinden in Amsterdam. Deze rondleiding start om 15.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Mocht deze dag & tijd u niet schikken neem dan svp contact op met de Singelkerk (via 020-6234588 of info@vdga.nl) voor een rondleiding op een ander tijdstip.

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
13/08/2019
16:00 - 17:00

Start typing and press Enter to search