NULL

Symposium de kerk en het slavernijverleden

Koningskerk Zwolle organiseert symposium ‘De kerk en het slavernijverleden
Met dit thema organiseert de Koningskerk op 12 april een symposium dat inzicht biedt in het slavernijverleden en de rol van de kerk hierin. Keynotespreker prof. dr. Alex van Stipriaan Luïscius verzorgt de hoofdlezing over de ‘Nederlands Atlantische Slavernij: achtergrondenvan de excuses’.
Tijdens het symposium verzorgt ook predikant Jeroen Sytsma van de Koningskerk een lezing met als thema ‘Spreken en zwijgen’. Daarnaast spreekt Shirley Kambel over het vergroten van het historisch besef over het slavernijverleden en om elkaar daarin te leren kennen, te ontmoeten en de verbinding te zoeken. Kambel is voorzitter van Comité 30 juni / 1 juli Zwolle en kartrekker van Keti Koti Collectief.
Tijdens de avond is er ruimte om vragen te stellen aan de sprekers. Hierbij treedt mr. Jan de Beer op als gespreksleider en hij is ook avondvoorzitter van het symposium. Tenslotte is er gelegenheid om elkaar werkelijk te ontmoeten onder het genot van koffie en/of thee met wat lekkers erbij.
Het symposium sluit aan bij het Herdenkingsjaar Slavernijverleden dat duurt van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024. Op 1 juli 2023 is het 160 jaar geleden dat de slavernij officieel door de Nederlandse regering werd afgeschaft en 150 jaar geleden dat de laatste mensen daadwerkelijk vrij werden.
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
12/04/2023
19:00

Locatie
koningskerk

Start typing and press Enter to search