NULL

Singelkerkconcerten: De Jonge Strijkers Nederland

SINGELKERKCONCERT  – Zondag 19 maart 2023

Jonge Strijkers Nederland
Jeroen Koopman – orgel
Naomi Bach – viool
Nico Schippers – dirigent

De Jonge Strijkers Nederland presenteert 2 van haar ensembles tijdens dit bijzondere concert, het Jonge Strijkers Junior Orkest en het Jonge Strijkers Kamerorkest. Speciaal voor dit concert hebben de jonge getalenteerde strijkers een aantal werken ingestudeerd samen met organist Jeroen Koopman, zoals het Orgel Concert No. 15 van G.F. Händel en het prachtige Adagio in g mineur van Albinoni.

Meester componist J.S. Bach wordt deze middag in het zonnetje gezet: violiste en naamgenoot Naomi Bach zal delen uit de 2e Partita spelen en samen met Merel Coster, de solocelliste van het Jonge Strijkers Kamerorkest, gaat ze enkele Inventies (1, 4, 8 en 13) spelen. Solisten uit ons eigen midden, Willemijn Berghuis en Kajsa Gosewinkel, spelen het bekende 1e deel uit het zgn Dubbelconcert voor 2 violen en orkest. Organist Jeroen laat solo van zich horen in de geniale Toccata en Fugue in d mineur.

Het Jonge Strijkers Kamerorkest speelde onlangs zowel in het tv programma Podium Klassiek als in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Benjamin Britten schreef tussen zijn 9e en 19e muziekwerkjes die werden verzameld in een meesterwerk: Simple Symphony, hieruit spelen we enkele delen in de Singelkerk.

Naast deze mooie klassieke muziek zullen we ook enkele Jonge Helden presenteren. Onderdeel van dit project is het geven van een podium aan jongeren die een verhaal te vertellen hebben. Wij zorgen dat ze optimaal voorbereid worden middels coaching om in ’spoken word’ vorm hun verhaal te doen, omlijst door muziek, veelal uit de cultuur van hun (voor)ouders.

Voor kaarten klik hier

 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
19/03/2023
14:15 - 15:30

Locatie
Singelkerk

Start typing and press Enter to search