NULL

Mokum Symphony, Uitgeverij HetMoet en het Feest der Poëzie presenteren: GLANZENDE GEHEIMENIS

Ter gelegenheid van het 150e geboortejaar van de grote Zeeuwse dichter P.C. Boutens, voert Mokum Symphony o.l.v. Joan Berkhemer, voormalig dirigent van het Zeeuws Orkest, zijn ‘Beatrijs’ uit, een lyrische bewerking van een middeleeuwse legende, op muziek van Alexander Voormolen (1895-1980), gecomponeerd in 1921. Samen met de strijkers van Mokum Symphony brengt voordrachtskunstenaar Simon Mulder dit declamatorium ten gehore. De compositie, oorspronkelijk geschreven voor piano en voordracht, werd door Joan Berkhemer bewerkt voor strijkkwintet.

Daarbij wordt ook de bloemlezing ‘Glanzende geheimenis’ gepresenteerd; een keuze uit de gedichten van Boutens door Simon Mulder, gepubliceerd door Uitgeverij HetMoet. De bundel is met de hand gebonden in een prachtig, handgedrukt omslag.

Vóór de pauze passen de strijkers samen met klarinettiste en Mokum-kernlid Heleen Oomen hun vergaarde kennis over historische uitvoeringspraktijk van de muziek van Johannes Brahms toe op een uitvoering van zijn beroemde en wonderschone klarinetkwintet, een werk uit 1891.

Daarnaast brengen Jeroen Sarphati (piano) en Renate Arends (sopraan) prachtige liederen op zijn gedichten, gemaakt door de ietwat vergeten Nederlandse componisten Zweers, Roest Crollius, Van de Brandeler en diezelfde Voormolen.

Uitvoerenden:

Simon Mulder, voordracht
Renate Arends, sopraan
Jeroen Sarphati, piano

Leden van Collectief Mokum Symphony:
Heleen Oomen, klarinet
Joan Berkhemer, viool
Sjaan Oomen, viool
Anna Den Herder, altviool
Emlyn Stam, altviool
Nadia David, cello

Voor meer informatie en toegangskaarten (á €18,30) klik hier: Glanzende geheimenis

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
30/10/2021
20:00 - 22:00

Locatie
Doopsgezinde Singelkerk

Start typing and press Enter to search