NULL

Mokum Symphony presenteert: De Vrije Beethoven – alle strijkwartetten (Concert 5)

In december 2020 begon Mokum Symphony aan een cyclus van vijf concerten met alle zestien strijkkwartetten van Beethoven. Een muzikale estafette waarin de ontwikkeling van het jonge genie naar de oude meester wordt blootgelegd. Nu de deuren weer open mogen volgen in de Singelkerk de overige concerten in deze serie. Dit is het afsluitende concert in deze reeks.

Een ‘klankoverzichtstentoonstelling’ van de grootste, meest indringende kamermuziek uit de geschiedenis. Vijf avonden vol avontuur, pure schoonheid en onpeilbare diepte.

Vier topspelers van het Mokum Kwartet – violisten Joan Berkhemer en Rada Ovcharova, altviolist Dr. Emlyn Stam en cellist Willem Stam – gaan deze grote uitdaging vol overtuiging aan. Dat doen ze coronaproof in de schitterende Singelkerk te Mokum. Voor het spelen van alle 16 Beethoven-kwartetten binnen één concertreeks is Mokums lef nodig, de keuze voor de unieke speelstijl vereist nog eens extra moed…

Op 11, 14, 15 en 18 juni speelt Mokum Symphony telkens een aantal kwartetten.

Voor dit vijfde en laatste concert, op 18 juni, is het programma:

  • Strijkkwartet opus 18 nr. 5
  • Strijkwartet opus 59 nr. 2
  • Opus 130 met als finale Die Grosse Fuge

Ter voorbereiding op dit concert kunt u hier de speciaal daarvoor gemaakte podcasts beluisteren, waarin dr. Emlyn Stam en Joan Berkhemer in gesprek gaan over de strijkkwartetten.

Bekijk ook het Youtube-kanaal van Mokum Symphony – hier vindt u een opname van een livestream die tijdens de lockdown in de Singelkerk is gemaakt.

Toegang enkel kaartje: €18,50

Studenten kunnen via info@mokumsymphony.nl een kortingscode van €6,50 euro aanvragen!

Koop uw kaartjes HIER

 

Deze cyclus wordt gesponsord door:

 

   

 

Klik voor meer informatie op www.mokumsymphony.nl

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
18/06/2021
20:15 - 21:30

Locatie
Singelkerk

Start typing and press Enter to search