NULL

Dopersgesprek- Steven Schuit

Op dinsdag 29 november spreekt Prof. mr. Steven Schuit , emeritus hoogleraar Corporate Governance & Responsibility aan Nyenrode Business Universiteit, over moraal en recht in de top van bedrijven.

De laatste jaren is er veel aandacht voor moraliteit bij de top van het bedrijfsleven, denk aan omgaan met witwassen, milieuproblematiek, verdeling van welvaart, bonussen, graaigedrag enzovoort. Bestuurders, politieke leiders en CEO’s moeten dagelijks keuzes maken in een onzekere, snel veranderende en soms chaotische context. Waar vaart men dan op? Is het eigenbelang, persoonlijk gewin of dat van het bedrijf? Of zijn de beslissingen ingegeven door een zuiver moreel kompas? Hoe wordt verantwoording afgelegd over de gemaakte keuzes?

De  moraliteit in de (sub) top van het bedrijfsleven en hoe kunnen we deze in de gunstige zin beïnvloeden?

Op dinsdag 29 november is Steven Schuit te gast bij het Dopersgesprek om te praten over moraal en recht in de (sub)top van grote en middelgrote  ondernemingen. Steven is 45 jaar partner geweest bij het wereldwijd opererende advocatenkantoor Allen & Overy. Hij heeft 10 jaar de praktijk uitgeoefend in New York. Steven was commissaris  van verschillende (beursgenoteerde) ondernemingen en was voorzitter van non-profitorganisaties. Hij doceert zeer regelmatig in corporate governance  programma’s van Nyenrode en de Erasmus Universiteit. Hij publiceert over governance in ondernemingen, banken en pensioenfondsen. Recentelijk schreef hij het boek Handboek Voorzitter (The chairman makes or breaks the Board).

Het gesprek met Steven Schuit is een aflevering in de serie persoonlijke ontmoetingen die dit najaar weer in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvindt. In de prachtige oude kerkzaal gaan sprekers van naam na een korte inleiding in discussie met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving. En jij kunt erbij zijn.

Schuif aan, luister en ga – desgewenst – mee in gesprek.
Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Met je aanmelding rekenen we op je komst!

29-11-2022 Dopersgesprek

Inschrijfformulier DopersGesprek 29-11-2022

Naam(Vereist)

 

 

 

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
29/11/2022
20:15 - 22:00

Locatie
Singelkerk

Start typing and press Enter to search