NULL

Dopersgesprek – Joost Röselaars

Op dinsdag 21 februari spreekt Joost Röselaers, predikant van Vrijburg in Amsterdam, over vrijzinnigheid in tijden van crisis

Het gevoel in een crisistijd te leven grijpt de afgelopen jaren om zich heen. De klimaatcrisis, de stikstofcrisis, de energiecrisis, de asielcrisis: onrustbarende verhalen over wat er op ons af komt zetten de maatschappelijke tegenstellingen op scherp. Daaronder lijkt een spirituele crisis te sluimeren. Niet meer dan vier op de tien Nederlanders rekenen zichzelf nog tot een kerkelijke gezindte of levensbeschouwelijke groepering, met spirituele ontheemding tot gevolg.

 Wat heeft de vrijzinnigheid te bieden in een samenleving die op drift is geraakt?

Joost Röselaers (1979) is predikant van Vrijburg in Amsterdam-Zuid, en is daarnaast verbonden aan de remonstrantse gemeente Oosterbeek. Hij groeide op in Genève en Dakar, en studeerde theologie in Leiden en Kaapstad. Tot 2017 was hij predikant van de Nederlandse Kerk in Londen, waar hij in 2016 het eerste kerkelijke homohuwelijk in het Verenigd Koninkrijk voltrok.

Van zijn hand verschenen onder meer ‘Het vrije woord: theologen en opiniemakers in domineesland’, ‘Vrijzinnig vieren’ en ‘Tolerantie in turbulente tijden’. Joost publiceert regelmatig opiniestukken in NRC Handelsblad, De Volkskrant en Trouw. Hij is essayist van het Financiële Dagblad en Volzin.

 

Schuif aan, luister en ga – desgewenst – mee in gesprek.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Met je aanmelding rekenen we op je komst.

 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
21/02/2023
20:15 - 21:15

Locatie
Singelkerk

Start typing and press Enter to search