string(112) "https://www.doopsgezindamsterdam.nl/wp-content/uploads/2024/02/231112-fotografie-jeroen-koopman-hr-18-scaled.jpg"

Dopersgesprek met Charles Groenhuijsen

BIDEN, TRUMP EN DE ZIEL VAN DE NATIE

Op maandag 17 juni spreekt Charles Groenhuijsen, televisiepresentator en Amerikakenner, over de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november. Terwijl Donald Trump zich opmaakt voor een rechts-populistische machtsovername probeert Joe Biden de ‘ziel van de natie’ te behoeden voor het naderende onheil. Wat staat er op het spel?

In zijn nieuwe boek ‘De verdeelde Staten van Amerika. Land van onbegrensde en gewenste mogelijkheden’ brengt Charles Groenhuijsen in kaart welke rol de cultuuroorlogen spelen in de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Er tekenen zich twee revoluties af: de extremistische revolte van Donald Trump en de rechtervleugel van de republikeinen, die zich in naam van christelijke waarden keren tegen ‘woke’, lhbtiq+, migratie, het klimaatbeleid en de elite in Washington, en de revolutie van de jonge generatie, die zich inzet voor meer tolerantie en minder godsdienst. Wat staat er op het spel bij de presidentsverkiezingen en wat betekenen die revoluties voor de toekomst van de Verenigde Staten?

Charles Groenhuijsen was van 1986 tot 1989 correspondent van de NOS in de Verenigde Staten. Vervolgens presenteerde hij NOS-Laat en Nova, om in 1996 weer naar de VS te vertrekken voor het NOS Journaal, Nova en Vrij Nederland. Sinds 2006 is hij onder meer presentator van verschillende programma’s, waaronder de talkshow Op1 bij de NPO, columnist, spreker en schrijver van een reeks boeken over de Verenigde Staten, zoals ‘Amerikanen zijn niet gek’ (2005), ‘Hoera! Een nieuwe president’ (2008), ‘Oh, oh Amerika’ (2015) en ‘Amerika na Donald Trump’ (2020). Hij woont afwisselend in Utrecht en Bethesda, even buiten Washington D.C.

U kunt u opgeven via onderstaand formulier:

17-06-2024 Dopersgesprek

Inschrijfformulier DopersGesprek 17-06-2024

Naam(Vereist)

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
17/06/2024
20:15 - 21:30

Locatie
Singelkerk

Start typing and press Enter to search

wereldwerk