NULL

Vrouwen van Trouw en vrijheidsmaaltijd in de Singelkerk op 5 mei

Vrouwen van Trouw en vrijheidsmaaltijd in de Singelkerk op 5 mei

Op 5 mei, van 12.30 tot 15.00 uur, vindt een bijzondere bijeenkomst plaats in de Singelkerk. Tijdens deze middag, georganiseerd door Doopsgezind Amsterdam, staat de rol van vrouwen in het Nederlandse verzet centraal, met als hoogtepunt een lezing door historicus en journalist Rianne Oosterom.

De middag begint met de traditionele vrijheidssoep en een broodje, waarna Rianne Oosterom zal spreken over het uitgebreide onderzoek van Dagblad Trouw naar de vergeten vrouwen van het Nederlandse verzet. Haar lezing biedt inzicht in de cruciale rol die deze vrouwen hebben gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog. De ‘Vrouwen van Trouw’, zij die betrokken waren bij de illegale verspreiding van Trouw tijdens de oorlogsjaren, zijn grotendeels in de schaduw gebleven en slechts in beperkte mate beschreven in de literatuur. Dit nieuwe onderzoek heeft driehonderd van deze vrouwen een naam en een gezicht kunnen geven, waardoor hun nalatenschap eindelijk wordt erkend en geëerd.

Na de lezing volgt een interactieve discussie, waarbij het publiek de kans krijgt om vragen te stellen en in gesprek te gaan over dit belangrijke thema. Bovendien wordt tijdens de bijeenkomst de expositie van de Vrouwen van Trouw officieel geopend, waardoor bezoekers de kans krijgen om meer te ontdekken over deze inspirerende vrouwen.

De middag belooft een inspirerende gelegenheid te worden, die u niet wilt missen. Als muzikaal intermezzo zal cellist Kalle de Bie werken van Bach ten gehore brengen.

Aanmelden voor dit evenement kan via de website van Doopsgezind Amsterdam: https://www.doopsgezindamsterdam.nl/events/vrouwen-in-het-verzet-vrijheidsmaaltijd/. Toegang tot de bijeenkomst is gratis.

Voor meer informatie: Info@doopsgezindamsterdam.nl, tel: 020 623 4588

 

Lena van Rijnbach. Foto van Fenna Jensma

Start typing and press Enter to search