NULL

Vieringen voor peuters en kleuters

Vieringen voor peuters en kleuters

Meer dan 20 jaar geleden werd de methode ‘Kom in de kring’ ontwikkeld door Corien van Ark. Sindsdien wordt deze werkwijze in meerdere doopsgezinde kerken, en ook daarbuiten, gebruikt. ‘Kom in de kring’ gaat uit van kinderprentenboeken waarin bijbelse thema’s en levensthema’s zoals ruzie, liefde, jaloezie en vriendschap voorkomen. In de Singelkerk is Liliane van der Steur verantwoordelijk voor ´Kom in de Kring’, zij heeft zich laten inspireren door de methode van ‘Kom in de Kring’.

De vieringen hebben een min of meer vaste volgorde. Eerst steekt een van de kinderen onder begeleiding een kaars aan. Daarna zingt de groep samen ‘Kind’ren van een vader’. Vervolgens mag iemand de doos opendoen waarin een verrassing verstopt zit, gerelateerd aan het verhaal. Dan is het tijd om het prentenboek te lezen en de illustraties rustig te bekijken. In elke kinderviering zit een creatieve component. Denk aan dansen, knutselen, bakken. De knutsel heeft altijd te maken met het thema van het boek. Tot slot is er een eenvoudig gebed-achtig rijmpje, waarna de kinderen in de kerkzaal mogen vertellen (en tonen) wat ze hebben gedaan.

Elke viering is tot in detail uitgewerkt voor de begeleidende ouder. De viering van Kom in de Kring sluit qua inhoud aan bij de dienst in de kerk. Zodoende kunnen ouders en kinderen nadien hun gedachten over hetzelfde onderwerp delen.

Indien u meer informatie wenst, neemt u contact op met Liliane.

Start typing and press Enter to search