NULL

De leeuw is niet meer

Onze geliefde kat Aslan is op tussen zondagmiddag 14 mei en maandagochtend stilletjes heegegaan. Marcel vond hem onder de kansel, een plek waar hij nooit kwam, maar hier zijn laatste rust vond. Ondanks zijn hoge leeftijd en een paar moeilijke maanden hieraan voorafgaand was het toch een schok voor ons. Niet alleen wij zullen hem missen maar ook velen in onze gemeente, bezoekers en huurders. Hij dankte zijn naam aan de imposante leeuw uit de film “The chronicles of Narnia” De naam die hem gegeven was door de verzorgers van de Poezenboot vanwege zijn grote, brede kop en zijn nogal agressieve karakter. Dat laatste moet waarschijnlijk zijn voortgekomen uit zijn jarenlange zwervend buitenbestaan. Daarna terechtkomen in de drukke Poezenboot met vele soortgenoten moet voor hem angstig zijn geweest of zelfs als traumatisch hebben ervaren. Wij konden in 2019 in het Singelkerkcomplex wel een onconventionele kat gebruiken, een vechter en onverschrokken als het op muizen aankomt. Wij wilden Aslan dan ook maar al te graag asiel verlenen en hem een nieuwe kans geven. En zo geschiedde. Marcel: ‘’Ik herinner mij de postertjes die ik had gemaakt om bezoekers te waarschuwen voor onze agressieve nieuwkomer en hem vooral niet zelf te benaderen. Maar na enkele heftige beginnersweken ontpopte Aslan zich als een vriendelijke huiskat en wilde niets liever dan dicht bij ons zijn in zijn vertrouwde mand in de kosterij.”

Er werd aan hem een groot artikel gewijd in het magazine voor kattenliefhebbers “Majesteit”. Hij werd beroemd en we kregen dan ook regelmatig bezoekers uit den lande die enkel Aslan wilde zien en voelen. Hij heeft nog 4 geweldige jaren bij ons gehad waarin we hem zichtbaar hebben kunnen zien genieten van de zonnestralen op de tafel en het aanrecht, de vloerverwarming in de kosterij of gewoon in zijn mand. Marcel: ‘’Zoals ik Aslan languit op de vloer zag genieten zo zag ik mijzelf lui op een strand aan de Middellandse zee.’’ Met deze herinneringen en gedachten kunnen wij ons troosten.

 

De Poezenboot vangt per jaar 200-250 katten op. Zwervers, vondelingen, afgestane en gedumpte katten die hulp en opvang hard nodig hebben. De Poezenboot is echter aan vervanging toe. Hier is veel geld voor nodig, waar de Poezenboot veel hulp bij kan gebruiken. Op de website www.depoezenboot.nl is alles over het project te vinden.

Start typing and press Enter to search