NULL

Minister Sigrid Kaag verzorgt laatste Preek van de Leek 2019

In de serie Preek van de Leek van dit najaar kunnen we nog een bijzondere naam toevoegen. Op 1 december van dit jaar verzorgt minister Sigrid Kaag de Preek van de Leek in de Singelkerk.

Sigrid Kaag (1961) is D66 minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Vanaf 1994 bekleedde ze verschillende functies bij de VN. Ze was regionaal directeur Midden-Oosten/Noord-Afrika voor het VN-kinderfonds UNICEF en daarna assistent-secretaris-generaal bij het VN-Ontwikkelingsprogramma. Van 2013 tot 2014 leidde zij de ontwapeningsmissie van de VN met als doel de vernietiging van de chemische wapens in Syrië. Voor dat werk werd Kaag persoonlijk bedankt door de Amerikaanse president Barack Obama. Vanaf 2014 tot haar ministerschap was Kaag special coordinator van de Verenigde Naties in Libanon.

Kaag behaalde haar bachelor Midden-Oostenstudies aan de Amerikaanse Universiteit in Caïro en een mastertitel internationale betrekkingen aan de Universiteit van Exeter en St Antony’s College in Oxford. Ook studeerde Kaag aan de Franse École nationale d’administration en volgde zij de leergang Buitenlandse Betrekkingen aan Instituut Clingendael.

De Preek van de Leek vindt plaats in de Singelkerk te Amsterdam. De deuren gaan open om 16:30, de preek begint om 17:00 uur. Toegang is gratis.

Start typing and press Enter to search