NULL

Jeroen Koopman

 

Jeroen Koopman (Amsterdam, 1991) begon op zevenjarige leeftijd met pianoles bij zijn vader, Arthur Koopman. Van hem kreeg hij ook zijn eerste orgellessen. Jeroen vervolgde zijn lessen bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en daarna bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij afstudeerde voor zijn Master of Music diploma.

Als concertorganist speelde Jeroen op verschillende belangrijke podia, waaronder het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam en de St.-Bavokerk te Haarlem. Ook speelde hij soloconcerten in Duitsland en op het Internationaal Orgelfestival van Treviso in Italië.

Sinds 2020 Jeroen de vaste organist van de Singelkerk in Amsterdam waar hij ook programmeur is van de serie Singelkerkconcerten. Daarnaast is hij betrokken bij concerten als basso continuo speler en is hij de vaste begeleider van verschillende koren. Hij trad op met o.a. Nieuw Vocaal Amsterdam, The Gents, het Groot Omroepkoor en het Radio Filharmonisch Orkest.

In 2015 heeft Jeroen zijn eerste cd opgenomen. Samen met  zijn vader Arthur Koopman, op het orgel van de Noorderkerk te Amsterdam.

Ook heeft hij een youtube-kanaal waar hij zijn eigen video’s publiceert.

Start typing and press Enter to search