NULL

Vrijheidsmaaltijd

Op 5 mei van 17:00 tot 19:30 organiseert de Heilige Vierhoek een uitdagende Vrijheidsmaaltijd in de Singelkerk. Te gast is schrijver en historicus Ewoud Kieft, die vertelt over zijn nieuwe boek dat in april vers van de pers is gerold: ‘Het verboden boek. Mein Kampf en de aantrekkingskracht van het nazisme’.

Zo’n 400 jaar was er nodig voor het verbond van de Heilige Vierhoek gesloten werd tussen de doopsgezinde Singelkerk, de Rooms-Katholieke Krijtberg, de evangelische Oude Lutherse Kerk en de English Reformed Church. Een Nieuwe Tijd van eensgezindheid en vrijheid in denken die gevierd moet worden met een feestelijke maaltijd en muziek.

De locatie van de Vrijheidsmaaltijd, de Singelkerk, is een zogenaamde schuilkerk. Dit betekent niet – zoals velen denken – dat het een plaats was waar vervolgden konden onderduiken. Maar het betekent dat de kerk niet als zodanig herkenbaar mocht zijn vanaf de straat. Een verboden kerk, zou je kunnen zeggen.

Ook lang verboden was het boek Mein Kampf. Sinds het boek in januari 2016 na 70 jaar opnieuw in Duitsland verscheen, is het debat over Mein Kampf weer in volle gang, ook in Nederland. Ewoud Kieft, historicus en schrijver vertelt over zijn in april nieuw verschenen ‘Het verboden boek. Mein Kampf en de aantrekkingskracht van het nazisme’. Waarin lag en ligt tot op de dag van vandaag, de aantrekkingskracht van Hitler’s ideeën? Hierbij gaat Kieft de confrontatie niet uit de weg, maar gaat hij de uitdaging aan vóór de vrijheid, door het er juist wel over te hebben.

Entree: vrijwillige bijdrage

Reserveren: aanmelden voor 4 mei via secretaris@vdga.nl. Er is plek voor 70 personen.

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
05/05/2017
17:00 - 19:30

Start typing and press Enter to search