string(96) "https://www.doopsgezindamsterdam.nl/wp-content/uploads/2023/07/vw-algemeen-banner-1536x502-1.jpg"

Vredesweek 2023: maaltijd en lezing door Bram Grandia in Den Ilp/Landsmeer

Vredesweek 2023: maaltijd en lezing door Bram Grandia in Den Ilp/Landsmeer

We zijn heel blij dat we Bram Grandia in onze vermaning mogen verwelkomen voor de vredesweeklezing! Bram Grandia was predikant, o.a. in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam en werkte later bij de IKON. In een van zijn interviews zei Bram: “Ik houd van de rand van de kerk en het zoeken naar wat wij als mensen – wel of niet religieus – gemeenschappelijk hebben en samen kunnen doen voor het welzijn van dorp, stad en wereld.”

En over de kerk: “De kerk is een internationale broeder- en zusterschap van gelovigen die elkaar niet moeten gaan afmaken… Gelovigen moeten nooit de oorlog rechtvaardigen, maar altijd vragen blijven stellen.”

Zijn er nog pacifisten te vinden, nu de oorlog ook dichtbij woedt? Of is pacifisme alleen geschikt voor vredestijd? Maar wat is het dan waard?

Als lid van de Theologische Werkgroep van Kerk en Vrede wil Bram Grandia vragen blijven stellen. Bruggen kapot maken, dat is zo gedaan. Maar bruggen bouwen, hoe doen we dat? De weg van Jezus is de weg van vrede. Hoe kunnen we nu deze weg bewandelen?

Van harte welkom op deze avond, die zal gaan over het hart van ons geloof!
Toegang gratis. Voor de maaltijd vragen we een kleine vrijwillige bijdrage.

Woensdag 20 september in de Ilper Vermaning, Den Ilp 3.
Inloop vanaf 17:30 uur, maaltijd om 18:00 uur

Aanvang lezing: 19:30 uur

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
20/09/2023
17:30 - 21:00

Locatie
Ilper Vermaning

Start typing and press Enter to search