NULL

Singelkerkconcerten: Nymphéas Trombone Quartet

In de serie Singelkerkconcerten  zal zondagmiddag 21 mei 2023 om 14:15 uur het Nymphéas Trombone Quartet een concert geven.

Het Nymphéas Trombone Quartet duikt de renaissance in en brengt oude schatten van de zogenaamde “Oltremontani” tot leven. Deze groep componisten van de Franco-Vlaamse School stak in de vroege 16e eeuw de Alpen over om hun muziek te verspreiden naar Noord-Italië. Componisten uit Frankrijk en de Lage Landen, zoals Adrian Willaert en Philippe Verdelot beïnvloedden Italiaanse componisten zoals Giovanni Gabrieli, en zette de ontwikkeling naar de vroege barok in gang. Het kwartet wisselt hun prachtige en harmonisch rijke madrigalen af met unieke arrangementen van Frans impressionistisch repertoire. De veelzijdige klanken van de vier trombones brengen zowel kerkelijke kalmte als seculiere kwiekheid ten gehore: een koperensemble zoals u er nog nooit een heeft gehoord!

Uitvoerenden Nymphéas Trombone Quartet Singelkerkconcert:

  • Niels Jacobs
  • Arjan linker
  • Tim Ouwejan
  • Drik Vanmanshoven
  • Jeroen Koopman, orgel

Voor kaarten klik hier

Nymphéas Trombone Quartet

Aan het einde van zijn leven schilderde de Franse impressionist Claude Monet een aantal werken die samen de Nymphéas-serie (waterlelies) genoemd worden. De voorliefde voor impressionistische, Franse muziek die de trombonisten van het Nymphéas Trombone Quartet delen zorgt ervoor dat zij deze naam met trots dragen.

Het kwartet bestaat uit Niels Jacobs, Wilco Kamminga (bij dit concert vervangen door Drik Vanmanshoven), Arjan Linker en Tim Ouwejan, die elkaar in 2015 ontmoetten. Later studeerden de vier gelijktijdig aan het Conservatorium van Amsterdam in de gerenommeerde tromboneklas van Jörgen van Rijen, Pierre Volders, Remko de Jager en Bart van Lier. Vanaf 2018 vormen de vier het Nymphéas Trombone Quartet. Het kwartet speelde onder andere op het Prinsengrachtconcert, in het Concertgebouw, op het Grachtenfestival en op nationale televisie bij Podium Witteman en het Lenteconcert van AVROTROS. Naast de vele optredens heeft het kwartet ook een CD opgenomen met Frans impressionistisch werk en Nederlandse nieuwe muziek met electronics: Orange, Blue and Pink. De leden uit het trombonekwartet bekleden vaste posities in het Radio Filharmonisch Orkesthet Balletorkest en het Symfonieorchester Basel (Academie). Daarnaast zijn ze regelmatig actief in onder meer het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Nederlands Philharmonisch Orkest, en het Nederlands Blazers Ensemble, en ondernemen onafhankelijk van elkaar projecten met eigen ensembles en initiatieven zoals het Nachtlicht Ensemble en het Sweelinck Koperkwintet.

 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
21/05/2023
14:15 - 15:15

Locatie
Doopsgezinde Singelkerk

Start typing and press Enter to search