NULL

Preek van de Leek met Minister Sigrid Kaag

Minister Sigrid Kaag voor buitenlandse handel en ontwikkelingssamenwerking houdt op zondag 1 december de Preek van de Leek in de Singelkerk in Amsterdam. Zij is na burgemeester Femke Halsema, ondernemer Duncan Stutterheim en topkok Joris Bijdendijk de vierde leek die dit najaar de preekstoel beklimt.

Voor de Preek van de Leek worden personen gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

Sigrid Kaag is lid van D66 en heeft voor ze minister werd een boeiend diplomatenbestaan geleid. Ze werkte ook voor Shell. Vanaf 1994 bekleedde ze verschillende hoge functies bij de VN, onder andere bij UNICEF en het VN-Ontwikkelingsprogramma. Van 2013 tot 2014 leidde zij de ontwapeningsmissie van de VN met als doel de vernietiging van de chemische wapens in Syrië.

Kaag behaalde haar bachelor Midden-Oostenstudies aan de Amerikaanse Universiteit in Caïro en studeerde ook in Oxford en de Franse École nationale d’administration. Ze is gehuwd met Anis al-Qaq, een voormalig Palestijns ambassadeur en Fatah-politicus en heeft vier kinderen. Ze spreek zes talen vloeiend. Op het Binnenhof wordt haar naam regelmatig genoemd als mogelijke lijsttrekker voor D66 bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021.

Preek van de Leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van de nieuwe editie tekenden de Amsterdamse predikanten Henk Leegte, Tim Vreugdenhil en Bas van der Graaf. Zij begeleiden de vier leken op weg naar de kerkdiensten die ze naar eigen voorkeur kunnen invullen.

Waar          Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, 1017 AW  Amsterdam

Tijd             17.00 – 18.00 uur, borrel na afloop

Meer info    preekvandeleek.amsterdam  

                  

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
01/12/2019
17:00 - 18:00

Start typing and press Enter to search