NULL

Preek van de Leek met Gerdi Verbeet

Oud-voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet is een van de drie leken in de nieuwe reeks van Preek van de Leek die zondag 5 november in de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam van start gaat. De ex-politica van de Partij van de Arbeid is een ras-Amsterdamse, maar niet gelovig opgevoed. Zij is de eerste leek die de preekstoel dit jaar beklimt. Daarna volgen de Amsterdamse wethouder Arjan Vliegenthart en columnist en journalist Stijn Fens van dagblad Trouw.

 

Op drie zondagen in november beklimmen leken de preekstoel. Mensen die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

 

De lekenprekers zijn:

Zondag   5 november         Gerdi Verbeet, voorzitter Nationaal Comité 4 en 5 mei

Zondag 12 november         Arjan Vliegenthart, wethouder werk en inkomen

Zondag 19 november         Stijn Fens, columnist en Vaticaankenner Trouw

 

Preek van de Leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van de nieuwe editie tekenden de Amsterdamse predikanten Henk Leegte, Julia van Rijn en Joost Roselaers.

 

Locatie: Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, Amsterdam

Tijd: 17.00 uur

Meer info klik hier

 

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
05/11/2017
17:00 - 19:00

Start typing and press Enter to search