NULL

Open Monumentendagen: Meerpadkerk open

Aanstaand weekend zijn de open monumentendagen!

In deze 35e editie van de Open Monumentendagen Amsterdam wordt gevierd dat we dat de stad dit jaar precies 100 jaar geleden vier keer zo groot werd en het bevolkingsaantal toenam met 36.000 nieuwe Amsterdammers. Aanleiding van deze stadsuitbreiding was de sterke economische opkomst in de negentiende eeuw. Hierdoor groeide ook het inwonersaantal van Amsterdam, dat zorgde voor een groot gebrek aan woonruimte. Als oplossing voor dit probleem, werden in 1921 (5) buurgemeentes geannexeerd door Amsterdam: Buiksloot, Nieuwendam, Ransdorp, Sloten, Watergraafsmeer en een groot gedeelte van Nieuwer-Amstel.

Tijdens de Open Monumentendagen Amsterdam ligt de focus op de zogenaamde ‘geannexeerde gemeentes’. Het thema voor dit jaar luidt: ‘Buiten Buurten’. In het weekend openen 30 prachtige monumenten gratis hun deuren.

Speciaal voor de Open Monumentendagen zijn er vier fiets- en wandelroutes uitgezet zodat u op een mooie manier de buurgemeentes leert kennen. Eén van die routes loopt door Amsterdam Noord en wel langs onze Meerpadkerk. Klik hier voor deze route!

Cultureel Programma Meerpadkerk 

Zaterdag 11 september:

11.00    Openbare zangkoorrepetitie cantorij MPK o.l.v. Bob van Toor
15.30    Diet Tilanus, violiste in o.m. Sinfonietta, speelt:
-Teleman Fantasie nr. 7
-Kurtag Hommage a J.S.B.
-Bach Partita nr. 2

Zondag 11 september

11.00    Openbare zangkoorrepetitie cantorij MPK o.l.v. Bob van Toor
15.30    Mezzosopraan Lia Mulder, begeleid door Maarten Hillenius op piano, zingt liederen van o.a.: Pergolesi, Cesti, Scarlatti, Schumann & Röntgen

Klik hier voor algemene informatie over de Open Monumentendagen.

 

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
12/09/2021
10:30 - 17:00

Locatie
Meerpadkerk

Start typing and press Enter to search