NULL

Lunchconcert in de Singelkerk met Michele Mazzini: LIGHT BLUE

De Italiaanse Michele Mazzini verzorgt het tweede optreden in onze reeks van vijf lunchconcerten. Michele studeerde af op klarinet aan het conservatorium in Milaan en studeert sinds 2018 basklarinet aan de opleiding nieuwe muziek van het conservatorium te Amsterdam. Hij speelt in dit optreden een aantal eigen composities in zijn programma LIGHT BLUE:

Canto: basklarinet (5-8 min)
Grido: klarinet (6-9 min)
Corale: piano (8-10 min)
Lamento: basklarinet (7-10 min)
Giubilo: klarinet (4-6 min

Voor het Canto, het Grido en het Lamento ontwikkelde een Mazzini speciale, ongebruikelijke techniek. Hij begeleidt in deze stukken zijn muziek met zijn eigen stemgeluid, en creëert daarmee een bi-fonische meertonigheid die doet denken aan oude muziek en Gregoriaanse gezangen. Het Grido en Lamento zijn verder beide, hoewel overigens onderling zeer verschillend, gebaseerd op een circulaire ademhaling en een complexe articulatie van de natuurlijke harmonische stroom van de instrumenten. Het Giubilo, een rustiger en korter muziekstuk, is het enige onderdeel waarbij geen sprake is van toegevoegde technieken en in al zijn eenvoud exemplarisch is voor de kalme, minimalistische traditie. In het Corale, tot slot, wordt de piano aangepast door een aantal van de snaren te dempen , zodat alleen de basistonen duidelijk worden gehoord. Dit geeft het pianospel een heel ander effect met een haast klingelend geluid.

Klik hier voor een nadere toelichting van Michele Mazzini op zijn muziek of ga naar zijn site voor meer informatie en een voorproefje van zijn werk!

Gratis rondleiding door historische Singelkerk mogelijk om 12:15 uur

Toegang: € 7,50 (+ €1 servicekosten)

Zaal open: 12:30 uur

Aanvang concert: 13:00 uur

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
10/07/2021
13:00 - 14:00

Locatie
Singelkerk

Start typing and press Enter to search