NULL

Grachtenfestival: Jazz door N∆BOU

Ieder jaar in augustus vindt tien dagen lang het Grachtenfestival plaats. Hét zomerfestival voor klassieke muziek, jazz en muziek uit andere culturen, waarbij jonge musici van over de hele wereld je verrassen met hun eigen muzikale verhaal. Wie de rising stars wil leren kennen, komt naar het Grachtenfestival! Verleden, heden en toekomst komen samen in eigentijdse combinaties van musici, genres en locaties. Daarbij dient de stad Amsterdam, van oost tot west en van noord tot zuid, als decor. En ook dit jaar zijn er weer voorstellingen in de Doopsgezinde Singelkerk. 

Dankzij de originele bezetting van trombone, elektrische gitaar, contrabas en drums dompelt N∆BOU de Belgische jazz onder in een verfrissend klankenbad. Op haar trombone zoekt bandleider en componiste Nabou Claerhout naar een geheel eigen geluid: door middel van allerlei effecten schept ze een dromerig muzikaal kader met een sterke atmosferische en melancholische weerklank, waarin het samenspel van haar kwartet perfect gedijt.

Weelderige en intieme klanken worden afgewisseld met sterk ritmisch gebaseerde composities, terwijl ook de groovy basriffs van Trui Amerlinck, Mathias Vercammens doordachte drumpatronen en het moderne, virtuoze gitaarspel van Roeland Celis bijdragen aan dat muzikale avontuur vol hoogtepunten – steeds gecreëerd in combinatie met Claerhouts trombonespel “dat zingt, huilt, pulseert, vertelt en weet door goed opgebouwde eigentijdse stukken vele harten week te maken”.

Kom naar een exclusief concert in de doopsgezinde Singelkerk van één van de grootste parels uit de Belgische jazz scene, N∆BOU!

Lees hier meer over N∆BOU en klik hier voor het bestellen van toegangskaarten.

Dit concert wordt gepresenteerd in samenwerking met de Brakke Grond. 

’s Morgens om 11:00 uur (óók op vrijdag 20 augustus) speelt Duo Calyptura in de Singelkerk; klassieke werken voor orgel en saxofoon met een vleugje jazz. Klik hier voor meer info en kaarten!

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
20/08/2021
14:00 - 15:00

Locatie
Doopsgezinde Singelkerk

Start typing and press Enter to search