string(78) "https://www.doopsgezindamsterdam.nl/wp-content/uploads/2024/02/meerpadkerk.jpg"

Grachtenfestival in de Meerpadkerk: Anuschka Pedano & Pablo Suaste

Grachtenfestival in de Meerpadkerk

In het meest charmante kerkje van Amsterdam Noord – het Meerpadkerkje – maken altvioliste Anuschka Pedano en pianist Pablo Suaste je deelgenoot van een muzikale zoektocht naar hun roots. Ze bieden een authentiek, nieuw en spectaculair programma, waarvoor ze een zorgvuldige selectie hebben gemaakt uit verschillende dansen uit Latijns-Amerika. Dans en ritme zijn de essentie van deze muziek en vandaag laat het tweetal horen hoe componisten van aldaar het element dans op creatieve en geraffineerde wijze hebben verwerkt in de klassieke muziek.

Muziek waarin je een sterke dialoog tussen stedelijke, volkse en klassieke muziektradities terughoort. Arturo Marquez en Astor Piazzolla zijn vandaag de dag de twee grootste Latijns-Amerikaanse componisten in de wereld van de klassieke muziek. Door de muziekstijlen ‘Tango’ en ‘Danzon’ heeft hun muziek een plekje gewonnen in de muzikale literatuur en hun composities worden wereldwijd ten gehore gebracht. Het programma is feestelijk, gepassioneerd en soms heerlijk informeel. Maar ook elegant, virtuoos, sensueel en dramatisch. Gecreëerd om het publiek te verrassen!

Meer info: https://www.grachtenfestival.nl/concert/-anuschka-pedano—pablo-suaste-29-08-2024-11-00?source-url=%2Fprogramma-en-tickets%3F

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
29/08/2024
11:00 - 12:00

Locatie
Meerpadkerk

Start typing and press Enter to search