NULL

DopersGesprek met Martin Sitalsing: Verbindend leiderschap – Hoe we de polarisatie kunnen overwinnen

Op dinsdag 24 november spreekt Martin Sitalsing, hoofdcommissaris van de Regionale Politie Eenheid Midden-Holland, in de tweede aflevering van het DopersGesprek van dit nieuwe seizoen over de groeiende polarisatie in de samenleving, en wat we daartegen zouden kunnen doen.

Martin Sitalsing werd geboren in Suriname en groeide op in Zaandam. Na het atheneum kwam hij terecht op de Nederlandse Politieacademie. Hij vervulde verschillende functies bij de Amsterdamse politie en trad in 2000 aan als districtschef Groningen en Haren. Na een onderzoeksperiode in Suriname en het afronden van een doctoraal Bestuurskunde werd Sitalsing in 2009 benoemd tot korpschef van Twente – en daarmee de eerste allochtone korpschef in Nederland. Vanaf 2012 vervulde Sitalsing verschillende functies in de zorg, om in 2019 benoemd te worden tot hoofdcommissaris Midden-Nederland bij de Nationale Politie.

Tijdens zijn loopbaan kreeg hij de afgelopen jaren in toenemende mate te maken met polarisatie, binnen en buiten het korps. Binnen de nationale politie geldt hij als één van de autoriteiten op het gebied van diversiteit. Daarnaast is hij bekend van vele optredens op radio en televisie.

Op 21 oktober zal Martin Sitalsing in het bijzonder ingaan op de lessen die hij de afgelopen jaren zelf heeft geleerd, binnen en buiten de politie. Hoe kunnen we omgaan met de groeiende spanningen over identiteit, religie, huidskleur en maatschappelijke en culturele achtergrond? Hoe kunnen we de polarisatie overwinnen?

Het gesprek met Martin Sitalsing is een nieuwe aflevering in de serie persoonlijke ontmoetingen die dit najaar weer in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvindt. De vorm is aangepast aan de coronaregels: het aantal deelnemers is beperkt, de afstandsregels en de hygiëne worden in acht genomen. Aanmelding vooraf is verplicht en kan onderaan deze pagina.

In de volgende aflevering, op dinsdag 19 januari, spreekt oud-Kamerlid en columnist Zihni Özdil over een verwant onderwerp: de oorlog over identiteit tussen links en rechts in de media en de politiek.

In de prachtige oude kerkzaal gaan sprekers van naam na een korte inleiding in discussie met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving: Het Dopers Gesprek. En jij kunt erbij zijn

Schuif aan, luister en ga – desgewenst – mee in gesprek.

Aanmelden is gratis maar wel verplicht! en niet vrijblijvend; er is een beperkt aantal
plaatsen beschikbaar. Met je aanmelding rekenen wij op je komst!

Doopsgezinde Singelkerk
Singel 452 te Amsterdam (nabij het Koningsplein)
Let op: Ingang Herengracht 431
Dinsdag 24 november
20.15 uur – 22.00 uur

Bookings

Dit evenement is volgeboekt.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
24/11/2020
20:15 - 22:00

Locatie
Singelkerk

Start typing and press Enter to search