NULL

DopersGesprek met Fokke Obbema: Over de essentie van ons bestaan

Op woensdag 21 oktober spreekt journalist en schrijver Fokke Obbema in de eerste aflevering van het Dopers Gesprek van dit nieuwe seizoen over zijn boek ‘De zin van het leven. Gesprekken over de essentie van ons bestaan’.

Toen Volkskrant-journalist Fokke Obbema in 2017 ternauwernood een hartstilstand had overleefd, besloot hij een serie interviews te gaan doen over de confrontatie met de dood en de existentiële vragen die daardoor worden opgeroepen. De gesprekken met bekende en minder bekende Nederlanders – van schrijver A.L. Snijders tot theoloog Christa Anbeek, van cabaretier Tim Fransen tot dichter Marjoleine de Vos – werden gebundeld in het boek ‘De zin van het leven’, dat afgelopen jaar met lovende recensies werd ontvangen.

Op 21 oktober zal Fokke Obbema in het bijzonder ingaan op de lessen die hij zelf van de vele gesprekken heeft geleerd: over de kwetsbaarheid van het bestaan, het belang van verbinding en de herwaardering van religie. De muziek wordt bij deze bijzondere gelegenheid verzorgd door Jeroen Koopman, de organist van de Singelkerk.

Het gesprek met Fokke Obbema is een nieuwe aflevering in de serie persoonlijke ontmoetingen die dit najaar weer in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvindt. De vorm is aangepast aan de coronaregels: het aantal deelnemers is beperkt, de afstandsregels en de hygiëne worden in acht genomen. Aanmelding vooraf is verplicht en kan onderaan deze pagina.

In de volgende aflevering, op dinsdag 24 november, zal politiecommissaris Martin Sitalsing spreken over zijn inzet om de toenemende maatschappelijke polarisatie tegen te gaan.

In de prachtige oude kerkzaal gaan sprekers van naam na een korte inleiding in gesprek met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving: Het DopersGesprek. En jij kunt erbij zijn.

Schuif aan, luister en ga – desgewenst – mee in gesprek.

Aanmelden is gratis maar wel verplicht! en niet vrijblijvend; er is een beperkt aantal
plaatsen beschikbaar. Met je aanmelding rekenen wij op je komst!

Doopsgezinde Singelkerk
Singel 452 te Amsterdam (nabij het Koningsplein)
Let op: Ingang Herengracht 431
Woensdag 21 oktober
20.15 uur – 22.00 uur

Foto credit: Jitske Schols

Bookings

Dit evenement is volgeboekt.

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
21/10/2020
20:15 - 22:00

Locatie
Singelkerk

Start typing and press Enter to search