NULL

Dopersgesprek met Derk Boswijk: Hoe overwinnen we de polarisatie in de stikstofcrisis?

Op maandag 8 mei spreekt Derk Boswijk, Tweede Kamerlid voor het CDA, over het overwinnen van de polarisatie in de stikstofcrisis

Als portefeuillehouder Landbouw in zijn fractie bevindt Derk Boswijk zich in het hart van de stikstofcrisis. Als beginnend Kamerlid legde hij de basis voor een nieuwe landbouwvisie in zijn partij, gericht op duurzame samenwerking. Maar toen de boerenopstand om zich heen greep werd ook hij thuis opgezocht door boze boeren. In zijn boek Honger & Oorlog keert hij zich tegen de oneliners die het politieke en maatschappelijke debat zijn gaan beheersen. Op de cover van zijn boek is niet voor niets een handgranaat in de vorm van een aardappel afgebeeld: zo explosief is het debat geworden. Vanuit de gedachte dat er geen simpele oplossingen zijn voor complexe problemen pleit Boswijk voor een zinvol gesprek, dat de laatste tijd haast onmogelijk lijkt. Hoe overwinnen we de polarisatie?

Derk Boswijk (1989) is sinds maart 2021 lid van de Tweede Kamer voor het CDA. Na het VMBO en het MBO haalde hij een HBO-diploma Bouwtechnische Bedrijfskunde en een Master Urban and Area Development. Hij richtte een ingenieursbureau op, kwam in de Provinciale Staten van Utrecht en werd reserveofficier bij de Koninklijke Landmacht. In de Tweede Kamer heeft hij de portefeuilles Landbouw en Defensie.

Hij schreef het boek Zoon van een emigrant (2014) en de roman Waarom ik vertrok (2017), gebaseerd op de brieven van zijn overgrootvader die naar de VS emigreerde. Zijn boek Honger & Oorlog verscheen in december van het afgelopen jaar.


Het gesprek met Derk Boswijk is een aflevering in de serie persoonlijke ontmoetingen die in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvindt. In de prachtige oude kerkzaal gaan sprekers van naam na een korte inleiding in discussie met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving. En jij kunt erbij zijn!

Schuif aan, luister en ga – desgewenst – mee in gesprek.
Aanmelding:

08-05-2023 Dopersgesprek

Inschrijfformulier DopersGesprek 08-05-2023

Naam(Vereist)

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Met je aanmelding rekenen we op je komst.

Volgende avonden van het Dopers Gesprek:

  • 19 juni Heilzame verwerking slavernijverleden en doorwerking anno nu : bijzondere bijeenkomst voor leden Doopsgezind Amsterdam en EBG
  • 18 september Laura van Hasselt over haar biografie van Piet van Eeghen : ‘’Geld, geloof en goede vrienden’’
  • 30 oktober Dichtavond met voordracht van gedichten met als thema ‘Betekenis’
Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
08/05/2023
20:15 - 22:00

Locatie
Doopsgezinde Singelkerk

Start typing and press Enter to search