NULL

Dopersgesprek Leiderschap en Liefde

Paul van Geest in het Dopers GesprekLeiderschap en liefde

Het Dopers Gesprek is weer begonnen! Op dinsdag 9 november spreekt prof. Paul van Geest, hoogleraar kerkgeschiedenis aan de Universiteit van Tilburg en economie en theologisch denken aan de Erasmus Universiteit, over liefde, leiderschap en maatschappij. Het mensbeeld dat door leidinggevenden als basis van hun handelen wordt gebruikt moet opnieuw worden geijkt, stelt Paul van Geest. We moeten terug naar de bron: liefde als sleutelbegrip in de schrift en de traditie. Van Geest geeft vanuit oude, waardevolle ideeën  – agape en caritas – een nieuw perspectief voor het handelen in het hier en nu.

Het gesprek met Paul van Geest is een aflevering in de serie persoonlijke ontmoetingen die dit najaar weer in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvindt. Zo verwachten wij op 30 november Ron Meyer, vakbondsman en oud-voorzitter van de SP, over zijn boek De Onmisbaren, een ode aan de klasse van de schoonmakers, pakketbezorgers en zorgverleners, die hij terugbrengt in het publieke debat.

In januari zal het Dopers Gesprek een bezoek brengen aan de tentoonstelling ‘Vrijdenkers, van Spinoza tot nu’ in het Amsterdam Museum, waarna artistiek directeur Margriet Schravemaker en cultuurhistorica Marieke van den Doel met ons in gesprek gaan.

In de prachtige oude kerkzaal gaan sprekers van naam na een korte inleiding in discussie met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving. En jij kunt erbij zijn.

Schuif aan, luister en ga – desgewenst – mee in gesprek. Uiteraard zijn bij ons de coronamaatregelen van toepassing. Aanmelding vooraf is gewenst. Reserveer hier. Er is een beperkt  aantal plaatsen beschikbaar. Met je aanmelding rekenen we op je komst!

Doopsgezinde Singelkerk
Ingang Herengracht 431 te Amsterdam (nabij het Koningsplein)
dinsdag 9 november
20.15 uur – 22.00 uur

Bookings

Dit evenement is volgeboekt.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
09/11/2021
20:15 - 22:00

Locatie
Doopsgezinde Singelkerk

Start typing and press Enter to search