string(89) "https://www.doopsgezindamsterdam.nl/wp-content/uploads/2023/12/20230911_114636-scaled.jpg"

Dopersgesprek: Bert van Boggelen

VOORBIJ DE VERKIEZINGEN: VAN ONGEZIEN NAAR GEZIEN

Op dinsdag 16 januari spreekt Bert van Boggelen, interim-voorzitter van Nieuw Sociaal Contract en voorzitter van de Code Verantwoord Marktgedrag in de Schoonmaak, over de verkiezingsuitslag en de onvrede in Nederland. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen zich weer gezien voelen?

De afgelopen jaren greep de onzekerheid in Nederland om zich heen. Groeiende inkomensverschillen, flexibilisering op de arbeidsmarkt, de stijgende kosten van het levensonderhoud, de crisis op de woningmarkt en een overheid die vaak niet thuis geeft, hebben ertoe geleid dat steeds meer mensen het gevoel hebben dat ze de greep op hun leven zijn kwijtgeraakt. De verkiezingsuitslag zou een wake up call kunnen zijn voor de politiek, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties: hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen zich weer gezien voelen?

Bert van Boggelen was onder meer waarnemend voorzitter van het CNV, kandidaat-Kamerlid voor GroenLinks in 2010, en sinds 2011 kwartiermaker van De Normaalste Zaak, werkgeversnetwerk voor inclusief ondernemen. Sinds juni 2022 is hij voorzitter van de Code Verantwoord Marktgedrag in de Schoonmaakbranche, het platform dat een einde probeert te maken aan de ‘wetten van de jungle’ die aan de onderkant van de arbeidsmarkt zijn gaan gelden. Sinds oktober 2023 is hij interim-voorzitter van NSC, de partij van Pieter Omtzigt, die een grote rol zou kunnen gaan spelen in de vorming van een nieuw kabinet.

16-01-2024 Dopersgesprek

Inschrijfformulier DopersGesprek 16-01-2024

Naam(Vereist)

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
16/01/2024
20:15 - 21:15

Locatie
Singelkerk

Start typing and press Enter to search