NULL

DopersGesprek – Arjan Vliegenthart

Op dinsdag 25 oktober spreekt Arjan Vliegenthart, directeur van het Nibud, over de energiecrisis, de inflatie en de dreigende armoede in Nederland.

 Nu steeds meer huishoudens in de financiële problemen dreigen te komen door de inflatie en de stijgende energieprijzen, heeft het kabinet het grootste koopkrachtpakket in de Nederlandse geschiedenis gepresenteerd. Zo komt er een prijsplafond om de energierekening betaalbaar te houden. Maar zijn de maatregelen genoeg om te voorkomen dat er Nederlanders tussen wal en schip vallen? Wat mogen we van de overheid verwachten, en wat kunnen we zelf doen?

Op dinsdag 25 oktober is Nibud-directeur Arjan Vliegenthart te gast bij het Dopers Gesprek om te vertellen hoe Nederland de winter door kan komen.

Arjan Vliegenthart, domineeszoon uit Heerhugowaard, studeerde politicologie aan de Vrije Universiteit, was onder meer voorzitter van de politieke werkgroep van Kerk en Vrede, lid van de Eerste Kamer voor de SP en wethouder Sociale Zaken en Armoedebeleid in Amsterdam. Sinds november 2018 is hij directeur-bestuurder van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting.

Het gesprek met Arjan Vliegenthart is een aflevering in de serie persoonlijke ontmoetingen die dit najaar weer in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvindt.In de prachtige oude kerkzaal gaan sprekers van naam na een korte inleiding in discussie met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving. En jij kunt erbij zijn.

Schuif aan, luister en ga – desgewenst – mee in gesprek. Aanmelding vooraf is gewenst. Er is een beperkt  aantal plaatsen beschikbaar. Met je aanmelding rekenen we op je komst!

 

25-10-2022 DopersGesprek

Inschrijfformulier DopersGesprek 25-10-2022

Naam(Vereist)

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
25/10/2022
20:15 - 22:00

Locatie
Doopsgezinde Singelkerk

Start typing and press Enter to search