NULL

Dopers Gesprek Vrijdenkers Tentoonstelling in Amsterdam Museum

Op maandag 14 februari organiseert het Dopers Gesprek een bezoek aan de tentoonstelling ‘Vrijdenkers: van Spinoza tot nu’ in het Amsterdam Museum, gevolgd door een gesprek met artistiek directeur Margriet Schavemaker en gastcurator voor deze tentoonstelling Marieke van den Doel.

Tot 27 februari is in het Amsterdam Museum de tentoonstelling ‘Vrijdenkers’ te zien, een initiatief van het museum en het jarige Humanistisch Verbond. De tentoonstelling geeft een overzicht van vier eeuwen vrije geesten, van Baruch Spinoza (1632 – 1677) tot nu. Hoe tolerant zijn we eigenlijk voor afwijkende denkers en doeners? In hoeverre geven we ruimte aan de mening van een ander? Mag je mensen ‘cancelen’ om hun mening en verdient iedereen een podium? Het zijn heel actuele vragen. De tentoonstelling daagt de bezoeker uit hierover zelf positie te bepalen. Het museum selecteerde ook hedendaagse kunstenaars om op deze thema’s te reflecteren, onder wie Sunny Bergman, Jonas Staal en Tinkebell.

Programma
15.30-16.00 inloop en registratie
16.00-17.00 museumbezoek
17.00-18.30 kringgesprek in het Museum Café

Het bezoek aan de tentoonstelling is een bijzondere aflevering in de serie persoonlijke ontmoetingen die dit nieuwe seizoen weer in de Amsterdamse Singelkerk plaatsvindt. Gewoonlijk vinden de ontmoetingen plaats in de prachtige oude kerkzaal van de Singelkerk, waar sprekers van naam na een korte inleiding in discussie gaan met een klein gezelschap over wat hen beweegt, op het snijvlak van geloof en samenleving. Deze keer vindt de bijeenkomst dus plaats in het Amsterdam Museum. En jij kunt erbij zijn. Bezoek de tentoonstelling, schuif aan, luister en ga – desgewenst – mee in gesprek. Uiteraard zijn de coronamaatregelen van toepassing. Aanmelding vooraf is nodig. Er is een beperkt  aantal plaatsen beschikbaar. Met je aanmelding rekenen we op je komst! Neem svp je Museumkaart, als je daarover beschikt, mee.

Na aanmelding krijgt u een bevestiging via e-mail, echter de tekst daarin klopt niet. Uw reservering is echter wel in goede orde ontvangen.

Bookings

Reserveren voor dit evenement is op dit moment niet mogelijk.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
14/02/2022
15:30 - 18:30

Locatie
Amsterdam Museum

Start typing and press Enter to search