string(78) "https://www.doopsgezindamsterdam.nl/wp-content/uploads/2023/04/main-scaled.jpg"

Dichtwedstrijd Singeldichten

30 oktober vindt de prijsuitreiking plaats van de dichtwedstrijd ‘Singeldichten’ in de Doopsgezinde Singelkerk aan het Singel in Amsterdam. De dichtwedstrijd bekroont het beste Nederlandstalige ingezonden gedicht. De beste vijftig gedichten komen in de bundel die voor deze gelegenheid wordt uitgegeven. Twintig van deze gedichten worden op de dichtavond 30 oktober door de auteurs zelf voorgedragen. Het thema van ‘Singeldichten’ 2023 is het woord BETEKENIS.

 

Hierbij nodigen we u uit voor het bijwonen van een bijzondere aflevering van het Dopers Gesprek, de Dichtavond. Op de oproep gedichten in te zenden voor de dichtwedstrijd ‘Singeldichten’ met het thema BETEKENIS zijn 115 gedichten ontvangen. Het is een prachtige verzameling geworden, met zeer uiteenlopende perspectieven en verrassende invalshoeken.

Op maandag 30 oktober wordt de prijsuitreiking van ‘Singeldichten’ georganiseerd in de Singelkerk. Tijdens deze avond zullen twintig dichters, gekozen door de jury, hun gedicht voordragen.

De avond staat onder de bezielende en ook vrolijke leiding van actrice/presentatrice Sassy Smit, o.m. organisator van het Kattenburg Poëzie Festival. De voordrachten worden in blokken gegeven, afgewisseld door muziek van het duo Soulimproovements, met Jane Proove, soul en rhytm-and-blues zangeres, en Kees Post, pianist. Tegen het eind van de avond zal de jury prijzen uitreiken voor de winnende inzendingen én een prijs voor de winnende voordracht.

Uit de 115 inzendingen zijn 50 gedichten gekozen voor publicatie in een speciale bundel, voor deze gelegenheid gedrukt, die op de dichtavond voor 10 Euro te koop is.

Inloop 19.30 uur, programma vangt aan om 20.00 uur.

Opgeven voor de Dichtavond?

30-10-2023 Dichtavond

Inschrijfformulier Dichtavond 30-10-2023

Naam(Vereist)

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
30/10/2023
19:30 - 22:00

Locatie
Singelkerk

Start typing and press Enter to search