NULL

Zangmiddag voor de vrede in de Singelkerk

Op zaterdag 20 januari organiseerde de Singelkerk een inspirerende Zangmiddag voor de Vrede onder leiding van dirigent Rinske van der Meer en pianist Martijn Vriesman (bekend van het maandelijkse inloopkoor in de Oude Lutherse Kerk). De opkomst was overweldigend met tegen de 400 zangers. Daarmee werd een groots Vredeskoor gevormd, niet alleen voor prachtige samenzang en verbinding, maar ook als krachtig, positief signaal naar de wereld.

De kerkzaal was opgedeeld in secties voor bassen, tenoren, alten en sopranen. Het repertoire omvatte onder andere het hartverwarmende La paz y amor, het oproepende Can we sing a song of peace en twee verschillende, ontroerende uitvoeringen van Dona nobis pacem.

In een tijd waarin gruwelijke gebeurtenissen van oorlogsgeweld ons dagelijks bereiken, is het van essentieel belang om verbondenheid te koesteren te midden van verdeeldheid, machteloosheid, boosheid, verdriet en wanhoop. De grote opkomst bij deze zangmiddag maakte zichtbaar dat deze middag duidelijk voorzag in een behoefte.

In het licht van deze waardevolle ervaring bezinnen we ons momenteel op een vervolg aan deze bijzondere samenkomst.

Ook zin om mee te zingen met Rinske en Martijn? Check hun website via: www.zininzingen.nl

Start typing and press Enter to search