NULL

Bericht van Tent of Nations

Tent of Nations is een educatieve boerderij met het vredesproject van de Palestijns-christelijke familie Nassar in Bethlehem. Ondanks de moeilijke omstandigheden en de voortdurende dreiging van landonteigening, zet de familie Nassar zich op een geweldloze en zeer creatieve manier in onder het motto ‘Wij weigeren vijanden te zijn’.

 

Lieve mensen,

Wat een waanzin. Zoveel mensen vermoord. Zoveel mensen in doodsangst. Verschrikkelijke gebeurtenissen in Israël, Gaza, Palestina. Burgers mogen nooit het doelwit zijn. Veiligheid voor Israël zal alleen bereikt kunnen worden als er veiligheid is voor Palestijnen. Veiligheid en vrijheid voor iedereen kan alleen bereikt worden als het internationaal recht wordt gerespecteerd.

We hebben op dit moment dagelijks contact met de familie Nassar. De situatie is voor hen net zo onzeker, spannend en zenuwslopend als voor alle andere inwoners van het land. Op dit moment kunnen inwoners van Bethlehem de stad niet verlaten, de familie Nassar kan dus niet naar Tent of Nations, en het is heel onzeker wat de komende dagen en weken zullen brengen.

Je kunt de familie Nassar een hart onder de riem steken door een foto van jezelf te maken waarop je een A4 vasthoudt met een Engelstalig bericht, of een tekening, of een kaars die je aansteekt, of iets anders. Deze foto kun je via WhatsApp of Signal toesturen naar telefoonnummer 06 488 09 550, dan sturen wij jouw solidariteitsgroet door. Weet dat jouw betrokkenheid veel betekent voor de familie Nassar, hen helpt om het vol te houden en dóór te gaan met het omvormen van frustratie in positieve acties.

Wij hopen en bidden met jullie dat aan deze destructieve dynamiek snel een einde komt, dat een ieder die invloed heeft haar verantwoordelijkheid neemt, zodat er nieuwe perspectieven komen voor een toekomst waarin ieder mens tot zijn of haar recht komt.

Veel goede groeten, Hans Baart, Chris Kors, Meta Floor

 

Start typing and press Enter to search