NULL

Avondgebed: ‘Doe goed, zoek recht’

Op 22 januari, aan het eind van de Week van gebed voor eenheid 2023, vieren Oude Kerk en Raad van Kerken Amsterdam (RvKA) gezamenlijk een avondgebed met als thema Doe goed, zoek recht.

Het vieren van getijdengebeden is een eeuwenoude en goede gewoonte van de kerk. Zo geeft zij gehoor aan Christus’ opdracht biddend te leven. Door zich met regelmaat en op vaste uren te richten op God, op een andere wereld dan wij voor ogen hebben, markeert zij bovendien de tijd om die niet door haar vingers te laten glippen.

De Week van gebed voor eenheid 2023 moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Voor het avondgebed in de Oude Kerk op 22 januari zijn lezingen en liederen gekozen uit (of aansluitend bij) het materiaal dat voor de Week van gebed 2023 is ontwikkeld door de Raad van Kerken in Minnesota en waarin in het bijzonder aandacht wordt gegeven aan de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme.

Daarmee is dit Avondgebed een mooie opmaat voor het bijzondere jaar 2023, waarin de Raad van Kerken, i.s.m. diverse partners, op 30 juni een Nationale Herdenking van het Slavernijverleden in Amsterdam hoopt te organiseren, voorafgaand aan de 1 juli-viering van Keti Koti.

 

We moeten de waarheid verkondigen dat al het leven één is en wij allen met elkaar verbonden zijn. Daarom moeten wij werken aan een samenleving waarin de geringste mens toevlucht en verkwikking kan vinden. We moeten onze levens offeren op het altaar van sociale verandering, zodat Gods koninkrijk nabij is waar wij ook zijn. (Ds. Howard Thurman, Jesus and the Disinherited, 1996)

Het Avondgebed vindt plaats in de Oude Kerk, Oudekerksplein nr. 13. Het begint om 18.30 uur; na afloop is er gelegenheid elkaar te ontmoeten en na te praten.

 

 

Start typing and press Enter to search