NULL

Hier vindt u de agenda van onze activiteiten en de diensten in de Singelkerk en de kerk aan het Meerpad.

15/10/2024
20:15 - 21:30

Dopersgesprek

Singelkerk, Amsterdam

Meer info volgt maar zet de datum vast in uw agenda!

Lees verder
23/11/2024
16:00 - 17:00

Singelkerkconcert met Amsterdam Sinfonietta

Jeroen Koopman en Amsterdam Sinfonietta in concert!

 

Amsterdam Sinfonietta is een Nederlands kamerorkest dat gevestigd is in Amsterdam. Het orkest is opgericht in 1988 en staat bekend om zijn unieke samenstelling en repertoire. Wat Amsterdam Sinfonietta onderscheidt, is het feit dat het geen dirigent heeft; in plaats daarvan wordt het geleid door concertmeester Candida Thompson, die tevens artistiek leider is.

Amsterdam Sinfonietta heeft een breed repertoire dat zich uitstrekt van barokmuziek tot hedendaagse werken. Het orkest staat bekend om zijn innovatieve programmering en het verkennen van verschillende muziekstijlen. Het werkt vaak samen met gerenommeerde solisten en componisten, waardoor het een dynamisch en veelzijdig ensemble is.

Het orkest heeft nationale en internationale erkenning gekregen voor zijn uitstekende uitvoeringen en opnames. Amsterdam Sinfonietta is regelmatig te horen in concertzalen over de hele wereld en draagt bij aan de levendige klassieke muziekscene in Nederland.

Lees verder
19/01/2025
14:00 - 16:00

Theategroep Greppel met "Zwijgen is een optie"

Meerpadkerk, Amsterdam

Wanneer is het beter om te zwijgen? En wanneer is zwijgen juist geen optie meer?

Mensen hebben tegenwoordig snel een oordeel klaar. We reageren in hoog tempo op elkaar: via social media, in reacties onder krantenartikelen… De stemmen en meningen vliegen ons om de oren. Tegelijkertijd wordt lang niet iedereen gehoord. Ook in de politiek is de snelheid hoog: het politieke systeem lijkt er niet meer op ingericht om goed naar elkaar te luisteren, maar om van elkaar te winnen.

Met zo’n 15 verhalen gevat in muziek en spel, laat Zwijgen is een optie het publiek luisteren, reflecteren, zwijgen en spreken. Via muziek en poëzie brengt TG Greppel harmonie en verdichting, in plaats van conflict en verscheuring.

Lees verder
1 2

Start typing and press Enter to search