Voces Atticae

Op 19 februari zingt Vocaal kwintet Voces Atticae in de Singelkerk
Muziek van Engelse componisten met onder meer de vijfstemmige mis van William Byrd tot ‘The Canticles’ van Britten.

Elena Roce – Sopraan
Kaspar Snikkers – Countertenor
Harm Huson -Countertenor
David du Croq – Tenor
Remmert Velthuis – Bas/bariton

m.m.v. Jeroen Koopman        – orgel en piano

 

Ter ere van het 400e sterfjaar van de Engelse componist William Byrd zal het Mass for Five Voices ten gehore worden gebracht. William Byrd (ca. 1540 – 4 juli 1623) wordt beschouwd als een van de beste en belangrijkste componisten van zijn tijd en van zijn land. Hij was katholiek tijdens de religieuze turbulentie aan het einde van de 16e eeuw, toen het katholicisme verboden was en veel prominente katholieken de marteldood stierven vanwege hun geloof. Als gevolg hiervan, en ondanks enige clementie van Elizabeth I (die zijn muziek enorm bewonderde), schreef Byrd veel van zijn belangrijkste muziek in het geheim. Deze werd veelal gezongen tijdens clandestiene katholieke diensten die gehouden werden in de huizen van de Engelse katholieke adel.

Naast de prachtige muziek van Byrd kunt u werken van Benjamin Britten en Michael Tippett verwachten.

MUSICI even voorstellen:
Kaspar Snikkers begon tijdens zijn studie fagot aan het Conservatorium van Amsterdam met zanglessen. Naast zijn werk als fagottist bij verschillende orkesten in binnen- en buitenland, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest en het Rotterdams Philharmonisch Orkest, is hij regelmatig te horen als countertenor in diverse samenstellingen, zowel solistisch als in kleine ensembles.
Harm Huson volgde zijn opleiding aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Hij zingt en dirigeert oude maar ook hedendaagse muziek, geregeld in combinatie met theater. Harm is zangdocent bij Nieuw Vocaal Amsterdam die bij het slotconcert van de serie Singelkerkconcerten zullen optreden met de Chorakademie Dortmund.
David du Crocq studeerde aan het Twents Conservatorium en heeft door de jaren heen veel ervaring opgedaan bij operagezelschappen en barok- ensembles. Momenteel wordt hij gecoacht door Marcel Reijans.
Remmert Velthuis Bas-bariton Remmert Velthuis zingt als solist in opera en oratorium. Daarnaast is hij verbonden aan het koor Consensus Vocalis en verschillende kleine ensembles. Hij wordt gecoacht door Ronald Klekamp.
Elena Roce is in 1994 geboren in Pula, Kroatië. Ze studeert momenteel aan het Conservatorium van Amsterdam hoofdvak Zang Oude Muziek bij Xenia Meijer. Aan de conservatoria van Zagreb en Amsterdam heeft ze ook een masterdiploma Orgel behaald. Ook is ze artistiek leider van het internationale orgelfestival Organum Histriae in Kroatië.

Start typing and press Enter to search