Mokum Symphony en Het Feest der Poëzie in Singelkerk

Mokum Symphony en Het Feest der Poëzie presenteren ‘Beatrijs’, een Declamatorium. Daarnaast speelt Mokum Symphony een klarinetkwintet van Brahms.

Mokum Symphony staat al jaren bekend als een collectief dat zich bezig houdt met historische en romantische uitvoeringspraktijk; zij fungeert als een klankmuseum en streeft ernaar daarmee dichter bij het hart van de luisteraar te komen. Voor dit bijzondere concert is Mokum Symphony een samenwerking aangegaan met het Feest der Poëzie: zij maken op hun beurt historisch-literaire programma’s en houden zich bezig met vormvaste dichtkunst, en net als Mokum Symphony proberen zij door middel van reconstructie het publiek dichterbij de materie te brengen.  Op deze speciale avond zullen de twee collectieven de handen ineen slaan en een uniek werk ten gehore brengen: ter gelegenheid van het 150e sterfjaar van de Haagse dichter P.C. Boutens, voeren zij Beatrijs uit, een in 1908 geschreven lyrische bewerking van een middeleeuwse legende over een verliefde en berouwvolle non, op muziek van Alexander Voormolen (1895-1980), gecomponeerd in 1921.

De oprichter van Feest der Poëzie en voordrachtskunstenaar Simon Mulder zal samen met de strijkers van Mokum Symphony een zogenaamd declamatorium ten gehore brengen: poëzie en muziek in één symbiose, een kunstvorm die erg populair was rond 1900. De compositie, oorspronkelijk voor piano en voordracht, werd dit jaar prachtig bewerkt voor strijkkwintet door Joan Berkhemer, artistiek leider van Mokum Symphony. Voor de pauze zullen de strijkers samen met klarinettist en Mokum-kernlid Heleen Oomen hun vergaarde kennis over historische uitvoeringspraktijk van de muziek van JOHANNES BRAHMS toepassen op een uitvoering van zijn beroemde en wonderschone klarinetkwintet, een werk uit 1891.

Artiesten:
Joan Berkhemer, viool
Sjaan Oomen, viool
Emlyn Stam, altviool
Floor le Coultre, altviool
Nadia David, cello
Heleen Oomen, klarinet
Simon Mulder, voordracht

Aanvangst: 20:00 uur
Duur : ongeveer 1,5 uur met pauze
Ticket: 17,50 euro

Voor meer informatie: www.mokumsymphony.nl of klik hier.

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
11/04/2020
20:00 - 21:30

Locatie
Singelkerk

Start typing and press Enter to search